[]

Adanalı olan, Adana'da yaşayan

Resmen Adanalı bir bilirkişi arıyorum. Lakin ne izdivaç için ne de kalacak yer/yurt sormak için.

Adana hakkında nesnel ve öznel bilgilere ihtiyacım var. Merkez Park ve çevresi ise özellikle ilgilendiğim yer. Hatta ve hatta şimdilerde yıkılması önerilen 5 Ocak Stadyumu hakkında çok ciddi düşünüyorum.
Gerekli gereksiz her türlü bilgiye ihtiyacım var anlayacağınız. Ama vikipedi'den okuduğum bana yetmemeli, kişisel düşüncelerinizi merak ediyorum.
Messelaaa, "Adana şöyle güzeldir insanlar stada giderken şu şekil geyinir, stada gitmeden önce şurada toplanır veya bir heykel/anıt vardır ki herkes iyi bilir. O anıtı gördün mü bil ki emniyettesin. Ben o heykelin kırmızı olmasına karşıyım. Mavi daha çok yakışır gibime geliyür. Hele lise sonda bi kızla o heykelin altında öpüştüydüm onu hiç unutamıyom. Ama bi tane bina/kule vardır her yerden görünmese bile bizim balkondan muhakkak görünür. Bak onun altında da öptüm bi kızı. Neyse. Metro/Tramvay şurada aktarma yapar, şu güzergah daha çok kullanılır. Merkez Parkın sağ kolu beyaz türklerin, sol kolu da beyaz yakaların muhitidir"
falan gibi ne bileyim.
Kebabı şurada yiyecen, şırayı şurada içecen tarzı değil yalnız. Turist değilim yerleşmeyi düşünüyorum diyelim. Bana Adana'yı anlatın dostlar.

Bu uğurda yeşillendirilmeli miyim yoksa dolandırmadan konpile açık mı oynayalım bak işte bu da başka bi soru.

 
Adanaliyim, uzun zaman gitmedim. Adana guzel yerdir, insanlari aydindir, bakma adana adliyesinde zirt pirt olay ciktigina:D anasagligi mithatpasa gibi semtler kenar mahallelerdir, turgut ozal, kenan evren luks yerler. Isimleri de igrenc ama neyse. Gol cevresi cok guzeldir, her aksam orda tur atilit. Trafik yok. Amma ve lakin sicak fena, sicak kotu, sicak bela. Adami surundurur ya, diyarbakir sicagi falan halt etmis. Insani samimidir, komsuluk falan ölmedi orda, benm sulale orda, onlar anlatiyorlar. Bi arkadasim da cukurovada okuyo o anlatmisti, dolmusta biri taciz etmis arkadasimi, sofor aninda kenara cekmis yolcular da adami dove dove indirmis asagi. Ben ank.da yasiyorum, bu ank.da olmaz mesela. Tacize ugrasan umursayan olur mu bilmem. Kapkac yankesicilik kucuk saat civarinda cok olur dikkat. Bi de ataturk parki var iste gezilck yer. Pek bi yeri yok. Baraja piknige gider dayimlar flan. Aslinda cok da buyuk bi sehir degil. Ama guzel, ah sicak olmasa.


  • chavez s venezuela  (12.07.13 02:38:20) 
Kebap da kazancilar carsisinda yenir:D


  • chavez s venezuela  (12.07.13 02:48:56) 
abi gercekten ne yazacagimi bilemedim. adana'yi sevmedigimden mi, yoksa yazacak bir seyim olmadigindan mi bilmiyorum ama 94-07 arasi aktif, 07- halen pasif (ben disarida, ailem burada) olarak adana'da yasadim. ne bok yemisim ben acaba. stadin da yaninda oturuyorum sayilir.

yalniz venezuela'dan nasil gorunuyor hic bilmiyorum ama insanlari aydin falan degil. :D olsa olsa kendine has bir bagnazligi var denebilir.
  • sendelemeden  (12.07.13 03:34:14) 
Chavez s venezuela +1 :)) Adanalıyım, milletin söylediği gibi de bağnaz felan değilim / değiliz !.. Atıp tutmadan önce şu şehirde gerçek anlamıyla yaşamayı bilseler bu dedikleri için kendilerinden utanırlardı, neyse !!..

Ben sadece şunu ekleyeyim; çarşıdaki tarihi istanbul kazancılar kebapçısına git. Koşarak git hemde :D ama içki içerim fasıla eşlik eder sabaha kadar eğlenirim dersen ramazandan sonra gitmeni tavsiye ederim. Benim adanaya gelen ( türkiyenin hemen hemen her yerinden ) misafirlerimi götürdüğümde ağızları açık kaldı kafayı yediler eğlenmekten :D

Her türlü sıkıntıda seve seve yardım ederiK gardaşşş :D :D
  • ondkz  (12.07.13 10:58:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.