[]

rusya hakkında sorular

13-18 ağustos tarihleri arasında rusya'da olacağım. bilenlerden yardım beklediğim birkaç soru var:

1) pasaport ve uçak biletim var, bunun dışında herhangi bir prosedür gerekiyor mu ülkeye girebilmek için?

2) moskova'dan st. petersburg ya da kiev'e gitmek için tren mi kullanmalı, uçak mı? fiyatlar nasıl?

3) şu otelin yeri nasıl? www.booking.com

4) şehir içi ulaşım ucuz mu? yemekler nasıl?

5) her türlü görüş, istek ve önerilerinize açığım.

şimdiden teşekkürler.

 
moskovadayim burasi gavur seyi gibi yaniyor.

Moskova petersburg arasi ucak en mantiklisi olmaz ise tren de olabilir. Burasi cok pahali kesinlikle tahmin ettigin miktarin cok uzerinde bir para ile gel.
  • paudi  (11.07.13 16:15:38) 
1-herhangi bir prosedüre gerek yok. pasaport uçak bileti yetiyor.

2-uçak hızlı olur, ama tren daha hesaplı gelir, ki o da baya bir para. iki çeşit tren var: hızlı olan ve eski model. hızlı tren çok pahalıdır. yaklaşık 8-10 saatte moskovaya varırsın.

3-otel yerini pek dert etme. şehir merkezi olması daha uygun olurdu fakat rusya'da (moskova ve petersburgda) metro ağı çok geniştir. şehrin her noktasına metroya hızlıca varabilirsin.

4- A)şehir içi ulaşım aynı bizdeki fiyatlar. petersburg'da metro 25 ruble, dolmuş 30 ruble, troleybüs 20 ruble, tramvay 25 ruble gibi bir fiyat aralığı vardı en son, yanlış hatırlamıyorsam. şehir merkezinde nevksy caddesi troleybüs kullanman daha mantıklı olur.

4- B)rus yemeklerini her türk gibi sanırım sen de beğenmeyeceksin. fakat alternatif çok: italyan mutfağından çin mutfağına ve hatta türk mutfağına kadar birçok çeşit var. heryer gürcü, bulgar restoranlarıyla dolu.

5-(petersburg için) gece hayatı iyidir fakat doomskaya'dan uzak dur. güzel kokteyl barlar var, oralara git derim.

petersburg hakkında aklına takılan başka soru olursa özelden sorabilirsin. petersburg ikinci evimdir, iyi bilirim.
  • lesmiserables  (11.07.13 16:50:04 ~ 16:52:10) 
1. Onlar yeter.

2. Tren en iyisi, f/p olarak çok başarılı :) Tüm geceyi trende geçirmek efsane. Şöyle ki: fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net

3. Adamlar bunu yapmışken wanderingsouldier.com hiçbir yer dert değil.

4. Ulaşım ucuz. Ama yemekler çılgınca değişiyor. 20 rubleye poğaça gibi birşey yiyebilirsin poşette, 350 rubleye Subway'den doyurucu bir sandviç, 650 rubleye güzel bir meksika lokantasında da yiyebilirsin (sonra şef arkadaşına asılır falan)

5. Özelden gel, telefonunu ver konuşalım.
5.1 Aşka geldim, al sana Moskovanın bence güzel noktalarından kareler
fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net

fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net
  • jesterdvine  (11.07.13 22:20:35 ~ 22:23:30) 
1. pasaport ve ucak bileti ulkeye girisinize yeter ama ek bir prosedur de var. eskiden ucakta dagitiyorlardi, simdi pasaport kontrolunde polis sizin yerinize bilgisayardan cikartiyor, ustunde "Migration Card" yazan ufak bir kagit var. bu kagidi sakin atmayin, kaybetmeyin. Kaldiginiz otel bu evrakla sizin kisa sureli oturum kaydinizi yapacak. Bu kucuk kagit kaybolursa da hapse atilmazsiniz elbet ama bir suru burokratik islemle ugrasirsiniz. Daha onceki cevap verenler nasil bunu atlamis hayret.
2. Toplam surede tren daha hizlidir ama Sapsan denen treni kullanirsaniz. Bu hizli tren, direkt Moskova sehir icinden St.petersburg sehir merkezindeki istasyona ulasacagi icin toplam trafik, havaalninda bekleme vs surelerini de eklerseniz yaklasik 4 saatte ulastigi icin daha hizli ve konforlu oldugunu goreceksiniz. ek bilgi icin: eng.rzd.ru
3. otel merkeze uzak.. oradan hicbir yere yuruyerek gidemezsiniz, metro istasyonu yakin gibi duruyor, oradan gidebilirsiniz arkadaslarin dedigi gibi ama gece sanirim 1 de metro kapanir, zor durumda kalmayin. bir de ozellikle kenar mahallelerde metro istasyonlari ve cevreleri pek tekin olmayabilir gec vakitlerde dikkat edin. bu arada otel baya ucuz, asiri ucuz.

4. Moskovada da St.Petersburgda da yasadim. Bu sehirler, ozellikle moskova asiri pahalidir. Eger butceniz kisitli ise yemekler icin McDonalds uygun fiyatli alternatiftir, ayrica subway vs de var. Yemekler konusunu dert etmeyin eger illa Turk damagina uygun yiyecegim derseniz her tarafta ozbek lokantalari var, ararsaniz turk lokantalari da var ama butceye bakar tabi tuzlu gelebilir bazilari. Ulasim ucuzdur, taksi pahali gelebilir ama gece gec vakit baska seceneginiz olmaz. St.Petersburg ayri ele alinmali, yazin gidiyorsaniz sehir merkezine baglanan karayolu kopruleri aciliyor metro disi bir alternatif kalmiyor vs vs vs..
  • kartonpiyer  (12.07.13 15:15:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.