[]

Felsefeciler, bir bakın hele!

Beynimi kemirip duruyor.

Şu anda yaşadığımız anı, "mümkün ihtimallerin en mükemmeli" olarak tanımlayan arkadaş kimdi yahu? Birçok paradoksu böyle çözümlüyordu hatta. Şu anda kafamı toparlayamıyorum, adı aklıma gelmiyor.

Edit:
Denerod, hay ağzına sağlık, kafayı yediydim.

Ayrıca bu fikir üzerine tartışmak isteyen varsa, buyursun fikrini beyan etsin, gece gece uyumadan önce vakit geçirmiş, zihni egzersiz yapmış oluruz.

 
gottfried leibniz olmasin?


  • denerod  (11.07.13 04:12:14) 
geleceğin bilinmezliği şu anı en iyisi olarak görüyor. yani beterin beteri her zaman için vardır. biraz fazla optimist bir yaklaşım gibi. ayrıca "mümkün ihtimal" biraz anlatım bozukluğu gibi geldi.

şimdi uyuyabilirim.

edit: düşündüm de şu anı en iyi olarak düşünyorsa; geleceği kötü olabilir olarak düşünüyordur. o zaman optimist değil pesimist olur sanki. ay ben gidiyorum
  • empati kuramayan psikolog  (11.07.13 04:27:30 ~ 04:40:13) 
bu konuda konusunca david lewis abimizin on the plurality of worlds'unu tavsiye etmeden duramam.


  • sendelemeden  (11.07.13 06:46:34) 
ben de candide sonrası şunu (www.kitapyurdu.com tavsiye edebilirim. onlarla polemiğe giriniz.


  • ambrose pierced  (11.07.13 10:21:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.