[]

sarık ve cübbeyle namaz kılan ev arkadaşı?

günlük yaşantısında giyimiyle, konuşmasıyla, esprileriyle, kişiliğiyle modern bir insandan farkı olmayan bir adamı kafa adammış diye ev arkadaşı olarak alsanız ve ilerleyen günlerde valizinden sarıkla cübbe çıkartıp 5 vakit namaz kıldığını görseniz ne yaparsınız, nasıl tepki verirdiniz?

bu adamın sevgilisi de var ve bu şekilde namaz kıldığını eminim aklının ucundan geçirmiyordur. yani bir sevgili olarak ta bu adamı nasıl karşılardınız?


 
ev arkadasi olarak kabul ettiysen ve disarida giyimi kusami (senin tanidigin donemdeki) sana gari gelmediyse ibadet ederken taktigi takkesi, salvari vs. cok rahatsiz etmezdi beni.


  • exlibris  (10.07.13 22:11:00) 
modernlik ve sarık-cübbe ile namaz kılmanın arasındaki ilişkiyi kuramadım ben.
kişi veya çağ modern olunca ibadet şekli de değişir mi?
böyle bir arkadaşım yok benim ama olsa saygı duymaktan başka bir şey yapmazdım. bu yüzden mi yargılayacağım onu?
yahudiler de kipa takıyor, normal hayatlarında bile... modern değil mi onlar?
  • ne nicki be  (10.07.13 22:11:21 ~ 22:14:07) 
nasıl tepki verirdiniz: "allah kabul etsin" diyerek.

sevgili olarak nasıl karşılardınız: benden gizliyorduysa biraz bozulabilirim, paylaşmamış benimle, hiç bahsetmemiş diye ama paylaşmaması da kendi tercihi tabii.
  • neyleyim  (10.07.13 22:15:57) 
Ev arkadaşı olarak konuşmasıyla vs. beni rahatsız edecek bir şey yapmıyorsa yani vardır ya sürekli vaaz veren dindarlar onlardan biri değil bana saygılı davranıyorsa, nasıl namaz kıldığıyla ilgilenmez bende ona saygı duyardım..
Sevgili olarak öncelikle ileride böyle bir durumum olursa farkında olmayı diliyorum.. Öğrendiğim an bir daha görüşmezdim..

  • mutekebbir  (10.07.13 22:16:36) 
Demek düşünce yapısı açısından bağnaz-katı olmayan bir insanmış. Ne güzel! Keşke bütün dindarlar öyle olsa. Saygı duymak gerek ama eğer bunu sana da dayatırsa ya da ima ederse o zaman problem var demektir. Umarım öyle bir şey yaşamazsın.


  • secilmis uye  (10.07.13 22:21:12) 
sevgili kişisi namazını filan biliyodur herhalde. o nasıl sevgiliymiş eğer bilmiyorsa? ama sarık cübbe ilginçmiş, tarikat ehli olmayıp, modern yaşayıp o kadarını yapanı ilk defa duyuyorum.

ev arkadaşı olsam..ohoo ben kimlerle ev arkadaşı oldum hiç umrum olmaz.
  • niye ama  (10.07.13 22:45:05) 
adam senin yaşam tarzına karışmayıp eleştirmiyorsa, dinsel vaazlarla canını sıkmıyorsa sen onu eleştirme hakkındı kendinde nasıl buluyorsun?

adam belli ki ibadetini o şekilde yaparak rahat ediyor, daha iyi hissediyor, karışmaya kimsenin hakkı yok. başkasına karışıp misyonerlik yapmadığı sürece sıkıntı edecek bir durum yok.
  • r_u_h  (10.07.13 22:56:18) 
aynı şeyi senin de yapman için sana baskı filan yapmıyorsa hiç bir şekilde karışmaman, ayrıca saygı durman gerekir. onun inancı bu.


  • mea maxima culpa  (10.07.13 23:25:48) 
korkardım. niye mi?
çünkü bu ülkede sarık ve cübbeli figüre sahip her kişiyi korkutucu bir öge olarak lanse ettiler yıllardır. dizilerde, filmlerde, gazetede, karikatürlerde...
bir tane normal sarıklı ve cübbeli adam olmadı... hepsi manyak, hepsi psikopat, hepsi falakacı...
  • enkolaykullaniciadi  (10.07.13 23:28:27) 
çok normal bir hareket. namaz gibi özel bir ibadet için özel kıyafetler bulunduran çok kişi tanıyorum. adam her şeyiyle normal de senin bunu yadırgaman garip. illa ki namazını pantolon gömlekle mi kılmalı? belki bu şekilde daha fazla konsantre olabiliyordur olaya.


  • derz dolgusu  (11.07.13 00:45:28) 
ne yani sarıkla cübbe giyince modernlikten çıkıyo mu? bırak kardeşim adam ibadetini yapsın.sünnet olduğu için giyiyor onları.hayretsiniz yani


  • demirr  (11.07.13 00:57:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.