[]

Sokaktaki Yavru Kediye Yardım

Merhaba,

İş yerinin orada bir arabanın altında yaşayan yavru bir kedi var. Her geçişimde miyavlıyor, çok kötü oluyorum. Korkuyor her şeyden, ya arabanın altına saklanıyor ya da bahçede çalıların arkasına. Karnı aç belli, tam ben fotoğraflarını çekerken yaprak düşmüştü yere, hemen gitti yemek mi diye.

Eve götürme imkanım yok ama elimden geldiğince beslemek istiyorum onu. Neler yapabilirim ? Nasıl yapabilriim ? Bir kaba sulandırılmış süt koymak olabilir mesela, nasıl bir kap lazım ? ne kadar süt-su olması lazım ? Mama alıp versem olur mu ? gibi sorularım var...

Annesi olduğundan şüphelendiğim bir kedi var, yakınlardaki tek kedi o. Fazla göremediğim için yanına gidiyor mu gitmiyor mu bilmiyorum ama yavru kedi çok kötü durumda, çevre binalardan ekmek gibi bir şey verilmiş sanırım ama yememiş.


Istanbul - Akatlar'da kedi. Eğer evine alıp sahiplenmek isteyen olursa lokasyon bilgisi de verebilirim, kedinin fotoğrafları aşağıda.

imgur.com

imgur.com

imgur.com

imgur.com

imgur.com

 
Yakınlara bir yere boyunun yetebileceği bir kaba (en küçük boy plastik saklamak kapları var ondan olabilir) yavru kedi mamasını ıslatıp koyun. Su da koyun yanına, bu sıcaklarda susuz kalmasın hayvan. Fotoğraflara bakınca çok sağlıksız görünmüyor ama çok korkmuştur tahminen yalnız olduğu için. Siz yakalamaya çalışmayın, mamanın kokusunu alıp kendisi çıkar. Mamanın yerini öğrendikten sonra yavaş yavaş daha güvenli bir yere kaydırabilirsiniz mamayı. Size alışır bir süre sonra zaten.


  • alicia dominica  (10.07.13 13:20:42) 
Kedi o kadar küçük değil, marketten yavru kediler için olan kuru mamalardan alın, ıslatmadan verin. Islatılan mama kedilere pek cazip gelmiyor çünkü.
Süt vermeyin midesini bozabilir. Mama en iyisi.
Su koyun deviremeyeceği kadar ağır bir kaba (cam mesela), gün aşırı tazeleyin.
Bir de korunaklı bir yere kutudan yuva yapıp koyabilirsiniz. İçine yumuşak polar gibi, minder gibi bir şey atarsanız orada yatar (tabi beğenirse)

İlerleyen zamanlarda da eğer bakmaya devam ederseniz aşıları, dış ve iç parazit öncelikli olmak üzere(sokakta yaşadığı için epey önemli bunlar) kuduz ve karma aşılarını yaptırıp, 7-8 aylık olduktan sonra da kısırlaştımanızı tavsiye ederim.
  • buff  (10.07.13 14:03:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.