[]

kan şekeri düşmesi

Merhaba
Öncelikle şeker hastası değilim.Herhangi bir testte şekerle ilgili bir sonuç çıkmıyor ama anne tarafından miras olarak muhtemelen ileride diyabet hastası olucam.Gizli şeker tarzı birşey şuanki durumum.
Az biraz aç kalınca kan şekerim düşüyor elim ayağım titriyor iptal oluyorum.Oruç tutmak da istiyorum mesela.O açlığa normalde dayanırım ama kan şekeri düşünce iptal oluyorum.İşyerindeyim bütün gün öyle bir şansım yok evde olsam tamam.
tedavi ile ilgili biraz araştırma yapınca insülin vs. yazıyor.Ee şuanda şeker hastası değilim ben ne insülini?Nasıl halledicem bunu?

 
doktor halledecek. gerekirse insülin verir olmadı başka ilaç verir. kan şekerin titretecek kadar düşüyorsa şeker hastası değilim diyemezsin. oruç da tutamıyorsan yapacak bir şey yok. keyfine göre tutmamazlık etmiyorsun sonuçta.


  • sutlu nescafe  (10.07.13 09:58:20) 
gizli şeker varsa yani hipoglisemi, insülinle işin olmaz. sen önce en iyisi soktora gidip neyin olduğunu ölçtür.
ben de kahvaltı etmeden evden çıkamam, veya azıcık yesem 2 dakka yürüsem hemenbayılacak gibi olurum sokakta bi kaldırıma otururum. Ama doktora gittim şeker hastalığım falan yokmuş, sadece dikkat etmem gerekiyormuş.
İnternette araştırılamayacak kadar hassas ve kapsamlı konu bu şeker.
Oruç konusuna gelince, zorlanıyorsan tutma, insanın kendine o derece eziyet etmesi günah. başka bi hayır işlersin onun yerine. aç doyur, çocuk okut vb..
Ama dediğim gibi doktora git, neyin olduğunu öğren önce, internetle kafanı karıitırma.
  • innerbliss  (10.07.13 10:11:34) 
mesela ben de şeker hastası değilim ama 1 sene boyunca şeker hastalarının da kullandığı bir ilacı kullandım. gizli şeker mi var diye yükleme testi yapılmıştı bana. gizli şeker çıkmadı ama değerlerin artma oranında falan bi abukluk çıktı. saat başı mı ne kan alınıyor ya yükselme oranına bakmak için.
o durum düzene girsin diye ilaca başlattı doktor, belki de ömür boyu kullanacaktım ama sonra tekrar bakıldı, düzelmiş. şimdi senede bir yaptırıyorum kontrol amaçlı o yükleme testini.
neyse demek istediğim, insülin yükleme testi yaptırın, doktora gidin. yönlendirecektir. izmirdeyseniz doktor ismi de verebilirim, mesajla ulaşın.
  • neyleyim  (10.07.13 11:16:18) 
benim de gizli şekerim var. insulin değil ancak kan şekerini dengeleyen ilaçlar var. onlardan alabiliyorsunuz.

oruç tutmayın. hastasınız. bunun sevabı olmaz. sonra ilerde şeker hastası olursunuz. şeker hastası olunca kırk çeşit rahatsızlık çıkabiliyor. pişman olursunuz.

yemek yeme saatlerinize dikkat edeceksiniz, spor yapmanın çok faydası var ayrıca. fazla kilonuz varsa kilo verince kan şekeri de dengelenebiliyor.

ayrıca yazılmış yüklemeli glikoz intolerans testi yaptırmanız gerekli.
  • mea maxima culpa  (10.07.13 11:26:44) 
şeker direnci ya da gizli şeker grubu demek tip 2 diyabetlisiniz demek. Bunun için kesin teşhiş konulmalı tabi. Şartlarınız tip 2 ise ki şeker hastası değilim diyemezsiniz ve doktorunuz şeker direncinizi dengeleyecek ilaç verecektir. Bunların da kanda ki değerlerine göre insülin ya da hap gibi seçenekleri var. Geçmiş olsun ve unutmayın her hipoglisemi krizi bedeninizden birşeyler götürüyor bir an önce tedavinize bakın. İyi bir doktor ve düzenli kontrol şart.


  • nisansayısı  (10.07.13 12:11:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.