[]

Interrail para ve taşıma

15 gün sonra interrail yolculuğumuz başlıyor. 27 gün kalacağız. Şimdi sorularım şunlar;

1- Parayı nasıl taşımalıyım? ( Tüm parayı cebimde - Yarısı cebimde yarısı banka kartında gibi )

2- Banka kartı olarak Nakito kullanan var mı? Cidden dedikleri gibi ücretsizler mi?

3- Yanımızda taşıdığımız parayı ve diğer önemli şeyleri boynumuza içten asalım diyoruz. Ne deniyor bilmiyorum ama o tip bir şeyi nereden temin edebiliriz?

 
1- Bankada tutun genelde. Bankalar, ülkeden ülkeye değişmekle birlikte yaklaşık 5 lira kesiyorlar çekerken, toptan kaybetmekten iyidir
3- Askeri şeyler satan yerlerde falan vardır. Boyundan askılı cüzdan diye sorabilirsinz. Büyüklerinden alıp bilet ve pasaportlarınızı da oraya koyun.

  • whoosie  (10.07.13 09:50:01 ~ 09:50:36) 
Benim izlediğim yolu tavsiye ederim.

1) Parayı 4'e böl. 1 haftalık parayı üstünde taşı kalanını bankaya yatır. her 6. günde bankaya git 1 haftalık para çek. Çaldırırsan max 1 haftalık para çaldırırsın böylece. Komisyon için de bahsetmeye değer paralar ödemezsin bankalara.

2) Kullanmadım

3)bel cüzdanı al. istanbuldaysan outdoor mağazalarından ya da mercan yokusundan bulursun. en rahatı o. boyun cüzdanıyla uğraşma hem belli ediyor yerini hem de rahatsız edici
  • granger  (10.07.13 09:52:17 ~ 09:54:03) 
1 aylık bi tatil için kıyafet altına şunu kullandım içine 2 pasaport ve para koydum.
www.outdoor.com.tr

çok doldurursan hafif göbek var gibi gözüküyor ve belli olmuyor. biraz terletebiliyor. aralık ayında pazarlıkla 15-TL'ye aldım. yanılmıyorsun aldığım yerin internet sitesi bu. kadıköy çarşıdaki asker malzemesi satan dükkanlarda bulabilirsin.
  • emininsel  (10.07.13 10:15:11 ~ 10:16:38) 
interrail yapmadım ama yurtdışında iken paramı şöyle taşırım.

1. paranın çoğu nakit olur. bu parayı bölerim. cüzdana, kıyafetlerimdeki ceplere, kitapların, pasaportun arasına, bavulun çeşitli göz ve gizli bölmelerine koyarım. böylece biri-ikisi kaybolsa bile çok büyük problem olmaz.

2. banka kartımda en azından dönüş parası kadar bir para bulunur ve çok hayati olmadığı sürece bu paraya dokunmam.

3. bu geleneksel yöntem belki de en yararlısıdır. hatırlarım babaannem, paralarını, anahtarlarını boynuna asardı. sanırım bir gözlük kesesi bunun için yeterli olacaktır.
  • nevruz atesinin ustunden atlayan bakan  (10.07.13 10:24:29) 
Ben tüm parayı omzuma çapraz bağladığım küçük siyah çantaya koydum. Çantayı istediğim zaman önüme alabiliyordum. Hele üstüne seyahat çantasını sırtına geçirince o çanta oraya kilitleniyor zaten.

Üstüne bazen kapüşonlu giyiyordum, hoodie dediklerinden. Kapüşonlu gibi bir şey giyip çantayı altında bırakabilirsin mesela.
  • adoramer3ku  (10.07.13 10:45:04) 
boyundan askılı cüzdanı hac malzemelerinin satıldığı yerlerden alınabilir. deri olanı vardı bende ve ne terletiyor ne de rahatsız ediyordu. dıştan da belli olmuyordu hiç.

parayı da bankada tutun. yanınıza 100-200 euro alın. bittikçe çekersiniz.
  • l ikta  (10.07.13 15:41:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.