[]

Bir haber hakkında birkaç soru (siyasi/toplumsal)

www.hurriyet.com.tr

1) "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kadıköy Belediyesi arasında yıllardır tartışma konusu olan, Kuşdili Çayırı’ndaki AVM projesi iptal ediliyor."

Kadıköy Belediyesi hangi partinin elinde?

2) "Kadıköylüler’in 7 bin 369 dilekçeyle itiraz ettiği tarihi Kuşdili Çayırı’na AVM projesini mimar Hakan Kıran hazırlamıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı itirazları haklı bularak, 150 bin metrekarelik inşaat alanını 20 bin metrekareye indirmişti... Plan değişikliğine göre yapımı düşünülen Kuşdili Projesi tamamen iptal edilecek, alanın tamamı yeşil alan olarak tasarlanacak, altı da kısmen 2 katlı otopark olacak."

Sizce bu iptal kararının esas sebebi ne? Gerçekten de itiraz dilekçelerinin bir etkisi var mı? Her fırsat olduğunda ben de imzalayıp sesimi bir nebze duyurmaya çalışıyorum ama, çok da bir etkisi olduğunu düşünmüyordum.

 
7 bin dilekçeyle iptal ediliyorsa 15 bin dilekçeyle yapılabilir de bu durumda. olay farklı görünüyor. muhtemelen plan değişikliği isteniyordu ibb de buna genelde itiraz edebiliyor. yukarılardan birisi evet demeden o planlar kolay kolay değişmez.
sorunuzun cevabı yok. arkasındaki olayı tam olarak bilen biri de yoktur bence.
ama anahtar kelime rant..
  • ozdek  (10.07.13 10:14:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.