[]

bugün benim doğum günüm.

facebookumda falan yazılı değil, bir tek annem hatırladı dün akşam ama o da hıı doğumgünün yarın senin kutlu olsun ya falan dedi. sabahtan beri bekliyorum, babam ve abim bile aramadılar henüz, hatırlamadılar sanırım, onlara 1 hafta önce söylemiştim halbuki haftaya doğumgünüm var diye. şimdiye kadar bi hepsiburada mesaj attı bir de lilakutu:D
arkadaşlarımdan kimsenin hatırlayacağını da sanmıyorum, geçen sene de facebookumda falan yoktu, 1 tane arkadaşım hatırlamıştı yine de, aramıştı. bu sene o da yok henüz.
sizce insanlar beni umursamadıklarından falan mı böyle oluyor, üzülmeli miyim? hani pastalı içkili kutlama düzenlesinler, konfeti atsınlar başımdan falan da değil derdim de, bundan 3-4 sene öncesine kadar her doğumgünümü birlikte kutladığım insanlar nasıl hiç akıllarına bile gelmez üzülüyorum valla.ne yapayım, facebooka bugün benim doğum günüm mü yazayım, arayıp lafın arasında hıı bugün de benim doğum günüm ya işte diyip zorla mı kutlatayım? :/


 
unutulur ya, tarihlere fazla takılma. normal zamanda yanındalar mı? yeter...


  • mutevazi  (09.07.13 14:29:29) 
benim doğum günümü annem bile hatırlamamıştı. hatırlatmakla falan olacak iş değil o. böyle gidecektir. doğum gününüz kutlu olsun bu arada


  • granger  (09.07.13 14:30:42) 
doğum gününüzü görünür yapın, patır patır dökülürler. çünkü artık kimse kimsenin doğum gününü hatırlamak için uğraşmıyor, nasıl olsa facebook var kafasındayız. ayrıca daha gün bitmedi, çok çabuk karamsarlığa kapılmışsınız, geç de olsa kutlayacak olan bi dünya insan vardır diye düşünüyorum.

ve son olarak, doğum gününüzün kutlanmaması umursanmadığınız anlamına gelmez bence.

edit: yeni yaşınızda her şey gönlünüzce olsun.
  • infernal majesty  (09.07.13 14:30:43 ~ 14:31:36) 
Siktir et. Herkes hayatı boyunca birçok insana sahip olduğu yanılgısıyla yaşıyor. Şımarıklıklardan, insanlarla geçirdiğin onca gereksiz saatten bıkana kadar her şey güzel. Kendine yetersin bile. Kutlu olsun doğum günün.


  • dusunuyorumoyleysevurun  (09.07.13 14:32:52) 
Doğum günün kutlu olsun !


  • fuzzy olmak istemistim  (09.07.13 14:33:52) 
öncelikle doğum günün kutlu olsun. :)

boşver takma böyle şeyleri. özellikle facebook'dan yapılan kutlamaları çok riyakarca buluyorum. yanda yazıyor ve lütfen "doğum günün kutlu olsun canım" tarzı şeyler yazıyor herkes. bir yakın modunda 2 cümle kurmaya kasanlar var. bak facebook'dan çıkartmışsın bir hatırlayan yok. yazınca zaten sistem hatırlatıyor. sağda adam tıklıyor açılan pencereye yorum yazıyor. senin sayfana bile gitmeden. çok riyakarca. boşver takma böyle şeyleri diye yineliyor ve çekiliyorum.
  • kakao  (09.07.13 14:35:34) 
benimkini kimse kutlamıyor neredeyse ve benim aklıma bile gelmiyor üzülmek. yani bir istanbul un fethi değil neticede illa birilerinin kutlaması gerekmez. ben de kimsenin doğum gününü kutlamam ama bu insanları sevmiyorum anlamına da gelmiyor.


  • scorpion37  (09.07.13 14:35:37) 
Seni sevdiğinden yüzde yüz emin oldukların bile unutabiliyor böyle şeyleri. Demek ki kriter değil.


  • arnold schwarzeneger  (09.07.13 14:36:12) 
ben bunun deneyini yaptım facebooktan doğum gününü kapattım, hiç mesaj arama olmadı, geçen yıl açtım mesaj üstüne mesaj geldi hatta faceten yazmayanlardan telefondan attılar mesajları. bu yıl tekrar kapattım yine mesaj yok :) hatta buraya yazmıştım, bir sürü duyurucu sözlükçü mesaj atmıştı daha çok sevindim lan. beni tanımayan bir sürü adamın yanımda olduğunu görünce daha mutlu oldum.

iyisi mi siktiret. doğum günün kutlu olsun dostum.
  • rodeocu  (09.07.13 14:57:23) 
en güzeli de mesela temmuzda doğmuşsun ya, şubat 9 diye ayarla doğum gününü FBda... o gün damlarlar iyi ki doğdun diye :) çok eğlenceli oluyor:) fark etmez ki aslında...

ben de unutuyorum.
hatta çok yakın bir arkadaşım var, yurt dışında kaç senedir. onunkini de hep unuturum ama ayını biliyorum... ekimin ilk haftaları yazarım ona, "kaçındaydı unuttum, doğum günün kutlu olsun" diye... kardeşim gibi de severim yani düşün ama unutuyorum işte.
bir de d.gününü aslında bildiğim kişileri o gün geldiğinde kutlamayı unutabiliyorum. kendim de takmadığımdandır belki...
sen de takma!

ama doğum günün kutlu olsun :)
  • neyleyim  (09.07.13 15:17:25) 
aynen eskisi gibi tarihleri bi yerlere not almıyoruz artık nasıl olsa internette vardır diye. hatırlıyorum da küçükken ajanda gibi defterlere not alırdım yakınımdaki kişilerin, telefonun takvimine hatırlatıcı falan koyardım. şimdi facebooktan gözüküyor yine events'ten bakınca. o yüzden hiç üzülme bazı insanlar senin için iyiki yanımda iyiki tanımışım diyorsa işte o zaman iyki doğmuşsundur.
doğum günün kutlu olsun :)

  • jedilance  (09.07.13 15:19:13) 
İyi ki doğduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnn!!!!!!!! :D:D Hiç dert etme, ben senenin birinde doğumgününde okuldan eve iki gün hediye paketi taşımış, taşımayı zor bitirmiş insanım. Tahminimce 30-40 kişiden hediye almıştım :) Şu anda hayatımda hiçkimse yok. Son doğumgünümde bir tek anneannem bir ruj aldı. Başka hediye alanım bile olmadı :) Bir keresinde de babam unutmuştu doğumgünümü. Olur yani böyle.. Hiiiç takma kafana. Hayat hep bir döngü. Bugün olanlar yarın yok, bugün olmayanlar yarın var. Her koşulda sen sana yetersin. Nice güzel yaşlar dilerim :)


  • pandispanya  (09.07.13 15:22:03 ~ 15:23:17) 
doğum günün kutlu olsun. benim bir arkadaşım vardı, doğum günüm için bir şeyler yapmak istemişti ben de biraz kırgın olduğum için hayır falan dedim. bir gün öncesinden başka "arkadaş"larımla bara gittik, doğum günümü kutlayacaklar güya. tek muhabbet başka bir arkadaşın üst üste sigara ve bira içip platonik aşık olduğu kişiden bahsetmesi oldu. kimse de demedi ki hacı napıyorsun o kıza. hayatımda insanlar için doğum günleri düzenlemiş insanım. diyeceğim o ki insanlar bencil, yine diyeceğim o ki yanlış seçimler falan yapmamak lazım. facebookta bak 10 temmuz diye aç bir sürü mesaj gelir kimde de demez ki 9'u muydu ya diye. benim çatlak kuzenim bir ara kim doğru biliyor diye 3 ay öncesini yazmıştı. bir tek annen, teyzen falan bilir.


  • ecaz  (09.07.13 15:28:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.