[]

Tezsiz yüksek lisans vs Akademik kariyer

Tezsiz YL yaparak akademik kariyer devam etme gibi bir durum olabiliyor mu?

Master yaparken sıkıntı yaşar mıyız? Ya da masterda proje ile YL'deki tez açığını kapatabilir miyiz?

Daha nice sorular ve cevaplar beni bekliyor...

 
bildiğim kadarıyla üni'de hocalık yapamıyorsun. ama profesörlüğe kadar gidebiliyorsun tezsizle..


  • bilmemkacincinick  (09.07.13 01:22:08) 
Amacım elbette hocalık yolunu açmak.


  • alkolik imam  (09.07.13 01:24:23) 
akademik kariyer düşünüyorsanız tezsiz yüksek lisansı unutun derim.


  • engiribord  (09.07.13 01:42:26) 
  • i ve been mistreated  (09.07.13 01:48:20) 
doktora yapamazsın diye biliyorum ben de...


  • Demet  (09.07.13 01:56:34) 
bizim okulda tezsiz yapanları doktora'ya kabul etmiyorlar sanırım. bir öğrenci hocayla konuşuyordu hatta hocam yolu yok mu falan diye. yok alamayız yapacak bir şey yok dedi hoca da.

okul:itü bu arada
  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (09.07.13 02:14:16 ~ 02:14:25) 
Bogazici'nde tezsiz yuksek lisans yapip ITU'de doktoraya kabul edilen insanlar biliyorum. Hocalik yapar yapmaz onu bilemem ama doktora yapiyorlar.


  • crown  (09.07.13 03:08:29) 
Doğrudan lisans sonrası bile doktora yapabiliyordun eğer değişmediyse. O yüzden tezsiz yaparsan bu kategoride doktora yapabilirsin. Yalnız tezsiz yl yapmak saçma olur eğer ünüversitede kalayım diyorsan. Yl bir çeşit doktoraya hazırlık evresidir. Tezsiz yl nin hocalığa bir etkisi yok kağıt üzerinde. Ama 10-15 yıl sonra yahu keşke tezli yapsaydım diyebileceğin durumlar olabilir. Ne yayın çalışmasına vaktin olur ne de tez nasıl yazılır bunu öğrenirsin. O sebeple tezli olanı seç derim.


  • puc  (09.07.13 08:25:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.