[]

kız kardeşim sürekli PC başında

ergenken ben de öyleydim babamla tartışıyodum sürekli bu yüzden ama bildiğin haklıymış.

benim bi kız kardeşim var 14 yaşında sürekli bilgisayar başında. ya kendini odaya kapatıyor ya da salonda olsa bile kulaklıkları takıp dış dünyayla iletişimini kesiyor. ama öyle yaptığı facebook twitter değil. ya müzik dinlerken flash oyunlar oynuyor ya da youtube'dan bazı yayınları takip ediyor. bazen troll meme gibi siteleri takip ediyor.

ama onu günün büyük bir bölümü görmemek beni sinirlendiriyor. hatta onunla oturup iki kelam edememek. dövesim geliyor resmen. bu yüzden sürekli tartışıyoruz kardeşimle. sonra hepimiz birbirimize giriyoruz.

bilgisayar başında çok oturuyosun dediğimde de "napiyim, canım sıkılıyor" diyor. anneme babama şikayet ettiğimde "ee sen de öyleydin" diyolar.
pek de haksız sayılmazlar ama benim canımı sıkıyor onun durumu.

ne yapibilirim ?

 
bi kere kapat bılgısayarı hadı dısarı cıkalım ya da baska bı sey yapalımla olmaz bu iş. ılk basta suyuna gıtmelısın. mesela karsılıklı onlıne oyun ya da o ne yapıyorsa ıste beraber yapıp ılgısını cekmelısın.

sonra ıletısımınız guclendıkten sona ya benım canım sıkıldı hadı bıraz dolasalım vs dıyebılırsın. ama oyle dedıgım gıbı hadı kapat sınemaya gıdelım cart curt hayt huytla ıyıce beter edersın durumu
  • zortlak  (08.07.13 14:51:29) 
serbest bırakın çocuğu


  • ayn-i cemin bülbülü  (08.07.13 15:00:29) 
yaşıt erkek kardeşim var. aynen o da öyle.

tablet ve bilgisayar ikisi başında geçiyor tüm günü. açıkçası annem ve babamda kendisine çözüm bulamadı. hafta sonları basketbol antremanları oluyor onun dışında gene aynı gene aynı.
  • tuborg yesili  (08.07.13 15:02:39) 
Bence de farklı etkinliklere davet edebilirsiniz onu.Mesela alışveriş?Buna dayanamaz bi genç kız.

Bir an önce onu bilgisayar başından almalısınız bence,zamanı kısıtlansın en azından.Bilgisayar başında geçirilen boş zamanlar daha sonradan zarara dönüşebilir ergen bireylerde.İlla ki saçma salak sitelere girer.
  • damba  (08.07.13 15:43:37) 
kendimi düşünüyorum da o yaş için normal. annemlerle dışarı çıktığımda bile kulaklık ve ipodu yanımdan ayırmıyordum.

öneri olarak zortlak +1
  • hayley williams ile evlenecek genc  (08.07.13 16:49:49) 
bir şekilde ikna et tut elinden dışarı çıkar
bilgisayar kendisine gittikçe daha çok bağlıyor ben de şimdi diyorum ki zamanımı keşke bilgisayar başında çürütmeseydim 14 yaşındayken

ama gerçekten eğlendir ki tekrar çıkmayı kendisi istesin bilgisayar başındayken bile aklından çıkmasın
ayrıca samimiyetini arttır kardeşinle bence her derdini anlatabilecek kadar samimi ol

bilgisayar çok eğlendirdiği için kilitlenmez kimse kafa dağıtmak için bağımlı olur bir derdi vardır ki müzik dinleyip flash oyun oynamak sıkılmanın dibi oluyor

keşke benim de o yaşlarda kardeşim olaydı
  • Fakin idiyıts  (08.07.13 21:30:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.