[]

ders çalışmak ama nasıl...

2 yılı hazırlık olmak üzere üniversitedeki 7 . yılım. Bölümü pek sevdiğim söylenemez ama bir şekilde bitirmek zorundayım. Bölüm mühedislik bu arada. Önümüzdeki 10 gün içinde 4 tane bütünleme sınavım var ama hiç çalışasım yok doğal olarak aslında çalışmak istiyorum da çalışamıyorum bir türlü. Kendimi gaza getirmek için yapmadığım şey kalmadı 2 saat o gazla çlışıp sonra bütün gün internet, oyun vs takılıp duruyorum. Acaba ders çalışma şeklim mi yanlış? Ders notları hep slayt şeklinde dolayısyla bilgisayar sürekli açık önümde. Slaytın özetini kağıda geçirip sonra kendi yazdıklarımı okuyarak öğrenmeye çalışıyorum ama "dur biraz müzik dinleyeyim, şu transferler noldu ona bir bakayım, sözlüğe bir göz atayım" derken yalan oluyor ders.

Nasıl çalışacam ben bu sınavlara arkadaş? Hayır salayım gitsin en fazla kalırım diyebileceğim bi durumda da değilim yani yumurta bırak kapıya dayanmayı kapının mnakoydu afedersin.

Neyin rahatlığı bu anlamış değilim?

Bi yardım?

Teşekkürler.

 
7 yıl okumuşsun bu dersleri de veremezsen mezuniyet zora girecek. sen böyle transfer haberleri peşinde koşarken 2 yıllıklar mühendislik diploması alacaklar.

www.internethaber.com

sen de oturup ağlarsın artık. kapat duyuruyu fln çalış. yediğin önünde yemediğin arkanda rahatsın tabi. çalışmaktan başka kayda değer yapacağın ne var? annen baban olsam böyle azarlardım valla kusura bakma.
  • buzbebek  (07.07.13 23:07:15) 
@buzbebek

Yok onlarda hemen hemen aynı şeyleri söylüyorlar zaten. İşin kötü yanı ben de bunların farkındayım ama çalışamıyorum bi türlü. Hadi bi şekilde kendimi atlattım çalışmaya başladım diyelim bu sefer arka planda sürekli oyunla ilgili şeyler dönüyor "bi el dota atsam aslında kafam rahatlar ondan sonra kesin çalışırım" hop yalan oldu ders.
  • rtyu  (07.07.13 23:15:12) 
benim de 6. senem kardeş. hala uyanamadığım için sınavlara gidemiyorum, bırak çalışmayı.. ama olsun, zamanla biticek okul, bunları kafana takma. arada bir çalış..


  • mosakale  (07.07.13 23:31:11) 
boşver okulu dostum gir bi lcw ye çalış orada azıcık aşım kaygısız başım geçinir gidersin.

7 yıl okuyup mezun olamamışsın daha ne kasıyorsun bence vakit kaybedip ailenin parasını/devletin bursunu (yada ne ile geçiniyorsan) yemeyi bırak.

Tersleyip gaza getirme modu off.

şaka maka kapa bilgisayarı öyle çalış şu yaşına gelmişsin arkadaşların işe girdi askere gitti geldi evlendi sen hala sıralarda sürtüyon.Silkelen kendine gel.
  • basond  (07.07.13 23:32:20) 
Öyle bilgisayardan olmaz, git çıktı al. Kağıt düzenin her yatay kağıda 4 slayt şeklinde olsun.


  • scaramuccia  (07.07.13 23:35:10) 
7 senede bitirdim. 4 senede bitiren ve 2-3 senedir çalışan arkadaşlarımın bir çoğundan hem dil hem mühendislik bilgisi, mesleğe ilgi, programlar vs çok daha donanımlıyım. Gel gör ki iş görüşmelerinde 7 senede bitirdiğimi görünce yüz ifadeleri değişiyor. yani bir sene daha uzatma.

bilgisayar başında çalışılmaz, illaki insanın eli gidiyor internete. sadece kitap sorularının çözümlerini indirip onlara bakmak için kullan. slaytların hepsini çıktı al veya yaz. slaytın özetimi olur lan zaten özet gibi bişey oluyo slaytlar. bi de dersleri ilk konudan itibaren bi gözat, bazı dersler de ilk konularda dersin özünü oluştran 3-5 teorem ve formül olur, onları iyi kavramazsan ileriki konuları yapamazsın.

kağıtla kalemle çalış, pc yi siktir et. ayrıca ders çalışman bitince başka şeylerle ilgilenme direk yat uyu biraz. çünkü uzun süreli hafıza uykudan hemen önceki şeyleri daha iyi tutar. araya başka şeyler alırsan onları hatırlarsın yarın.
  • r_u_h  (07.07.13 23:54:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.