[]

yine ielts yine ielts!

merhabalar danışmak istediğim bir kaç şey var. açılan neredeyse tüm duyuruları okuduğum ielts'le ilgili bunların dışında olacak sorularım, umarım yanıt alabilirim.

şimdi öncelikle sınavın nasıl işlediğini bir türlü idrak edemedim. yavaş anlayan bir yapım var zaten. o yüzden aptala anlatır gibi hangi aşamalar nasıl oluyor biriniz anlatabilir mi?

kendi kendime çalışacak iradeyi de kendimde pek göremediğimden bir kursa gitmeyi düşündüm ama az önce okuduğum bir duyuruda 1.300 gibi bir fiyat görüp koşarak uzaklaştım. gerçekten bu kadar pahalı mı? ne eğitimi veriyorlar bu kadar..
neyse, bu fiyat meselesinden ötürü kendim hazırlanmaya karar verdim netice olarak.
kendi hazırlanacak olanlar için genel tavsiyeler şöyle;
Cambridge IELTS'i çöz
şu siteleri karıştır;
australianetwork.com
ielts-simon.com
www.ielts-exam.net
sizlerin ekstradan tavsiyeleriniz var mıdır?

ve sizce yeterli midir bunlar üzerinde durmak? sınavdan 7 almak çok uç/ekstrem bir performans mı gerektirir? ortalama ingilizce sahibi biri sıkı çalışırsa elde edebilir mi bu notu?

son olarak deneyimlerinizi anlatabilirseniz sevinirim..

 
Oncelikle icini ferah tut derim. Ielts, turkiyede bir universitede girebilecegin ingilizce sinavlarindan cok daha zor olmayan, toefl gibi sikmayan, yormayan guzel bi sinav. Gundelik hayatinda ingilizceyle hasir nesir biriysen (dizi, film, oyun, kitap) kursa gerek olmadan ustesinden rahatlikla gelebilirsin.

Sinavin isleyisine gelirsek, ilk olarak listening ile basliyor. Benim ve giren butun tanidiklarim gibi senin de en cok puan kasacagin yer muhtemelen burasi olacak. Ses kaydindan gayet sakin ve berrak bir ses tonuyla bir metin okunuyor, yeri geliyor onla ilgili sorulari cevapliyosun, yeri geliyo onundeki metindeki eksik yerleri dolduruyosun. Dikkat ve konsantrasyon problemin yoksa bu kismi fazla zorlanmadan atlatir, ileriki bolumlerdeki muhtemel sicislari kurtarmasi icin bikac ekstra puan bile toplayabilirsin.

Readinge gelince herkesin kendine gore bir okuma-anlama bicimi oldugu icin, ideal metodu kendin bulmalisin. Ben sahsen direk parcaya dalinca sorulara geldigim zaman parcayi unuttugum icin, once ilgili sorulara bir goz gezdiriyordum. Boylece okurken de bir yandan cevaplar kafamda sekilleniyordu. Bir baskasi daha farkli sekilde de yapabilir tabi.

Writing ise bence sinavin en calisilarak verim alinabilir kismi. Bir essay bir de tablo yorumlama istiyorlar. Ozellikle tablo yorumlama kismi icin o kadar standard yorumlar var ki, neredeyse girmeden once bile taslagini hazirlayabilirsin. Gerisi senin yorumlama kabiliyetine kalmis. Ben bu bolumu sinav sabahi otelin lobisinde calismama ragmen faydasini gordum, bence sen de yapabilirsin.

Speakinge nasilolsa farkli gun veya saatte girecegin icin ayri bir basligin konusu olacak. Telefonumun da sarji bitmek uzere oldugundan simdilik bu kadar. Umarim bazi sorularina cevap olmustur.
  • sAINT  (07.07.13 04:24:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.