[]

LOTR çekimleri hakkında

LOTR film serisinde, her bir film arasında sadece 1 yıl var. Yayınlanma tarihleri 2001, 2002 ve 2003. O kadar ordu, yaratık, bir sürü insan, özel efektler falan derken nasıl 3 yılda 3 film ortaya çıkabilmiş? Çekimler hakkında bilgisi, anektodları, notları falan olan var mı?




 
3 film birlikte çekildi. yani yüzük kardeşliği yayınlandığında iki kule ve kralın dönüşünün çekimleri zaten bitmişti.


  • kendi ekseni etrafinda donen insan  (07.07.13 00:46:51) 
hepsi birlikte çekildi. post-prodüksüyon'u böyle filmlerde bile 2-3 ayda hallediyo adamlar zaten. ama tüm filmleri aynı anda çekerek riske girmişler, ilki kötü olur da tutmazsa diğer ikisinin masrafı boşa gidecek falan.


  • r_u_h  (07.07.13 01:01:19) 
Hobbit serisi için aynısı yapılmadı ama değil mi?


  • hjarteblod  (07.07.13 01:04:07) 
hobbit de aynı diye biliyorum da kesin konuşmayım.


  • kendi ekseni etrafinda donen insan  (07.07.13 01:13:06 ~ 01:13:16) 
Ben de Hobbit de aynı diye biliyorum.


  • gzg  (07.07.13 01:16:09) 
hangi amerikan sitesinde okumuştum hatırlamıyorum ama hobbit'in de çekimleri bitmiş. diğer arkadaşların da dediği gibi hepsi birlikte çekiliyor.


  • siyahliadam  (07.07.13 01:33:36) 
Hobbit'in ilk filminden sonra da çekimler devam etti ama şimdi bitmiş olabilir, bir hafta kadar önce Peter Jackson "Son Gandalf sahnesini çektik üzülüyom :(" tarzı bir fotoğraf paylaşmıştı.

Hatta şu: www.facebook.com

Bu arada bence tüm LOTR çekimleriyle ilgili en ilginç olan şey: Elijah Wood'un ilk çekimler başladığında 18 yaşında, şimdiyse 32 yaşında olması ve hala apaynı olması. Bakınız: 2.bp.blogspot.com
  • kingdom of rust  (07.07.13 02:35:36) 
Hobbit aynı anda çekilmedi veya çekilmiyor(çekimler bitti mi bilmiyorum), martin freeman'ın sherlock çekimleri ve benedict cumberbatch'in hem sherlock hem de diğer film çekimleri olduğundan ara verildi birkaç kez.


  • noluyo yaa  (07.07.13 13:54:00 ~ 14:03:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.