[]

web programlama öğrenmek istiyorum.

selam arkadaşlar,

ben uzun zamandır grafik tasarımla uğraşıyorum.web grafikleri konusunda oldukça iyiyim diyebilirim.ama artık,hem tek grafik yeterli olmadığından hem de grafik tasarımdan sıkıldığımdan kulvar değiştirmek istiyorum.bir kaç arkadaşımla konuştum python dediler,geleceğin programlama dillerinden biriymiş.sorularım şunlar;

1-python ile neler yapabilirim,öğrenimi kolay mı?
2-php bilen çok olduğundan iş istihdamı o kadar yaygın değilmiş ya da aranan eleman olmazmışım.
3-python'a başlasam bir yerde çalışabilecek kadar öğrenimi ne kadar zamanda elde edebilirim.
4-ya da python'dan şu daha iyidir,şuna başla diyebileceğiniz bir şey var mı?

ayrıca ben programlama bilmesem de bu işlere aşinayım.ftp,server,mysql vs. bu tip şeyler nedir,nasıl çalışır bilirim.hatta bir html,css,php koduna baksam bile az çok anlarım.son olarak yaş 27.

 
önce codecademy'den web fundamentals kursunu bitir hocu. html ve css içerikli bu kurs. sonra tutsplus.com/course/30-days-to-learn-html-and-css/ şurdan bu bilgilerini pekiştirip bir üst seviyeye geçebilirsin.

html ve css cepte sayılır. bundan sonra karar verirsin python mu öğreneceksin, php mi ruby mi falan diye. html ve css temeldir, onları bilmeden python'a ya da php'ye atlama derim. ikisi arasındna hangisini kullanayım dersen de ben python ya da ruby on rails derim aslında, bana gelecekleri daha iyi geliyor. ama php de çok çok fazla kullanılıyor, yani php öğrensen aç kalmazsın gibi.
  • hjarteblod  (06.07.13 18:18:50) 
1) Cogu seyi yaparsin, ogrenimi de kolaydir ve programlamaya yeni baslayanlara tavsiye edilen bir dildir.
2) Sadece dil bilmek yetmez. O dilin kullanildigi frameworkler var. Mesela sadece PHP bilip de MVC frameworklerinden birini bilmeyenin isi, bilenlere gore daha zor.
3) Sana bagli.
4) Yapacagin ise gore degisir.
  • sterimar  (06.07.13 18:25:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.