[]

yola çıkmak (gezgin olmak)

şu an gezip tozmam için her şey müsait. fiziki ve maddi olarak hazırım fakat bir türlü adım atamıyorum. ingilizce bilmiyorum mesela. yine anlaşabileceğimi düşünüyorum o kadar bilgim var ama mükemmelliyetçilik hiç bişi yapmama izin vermiyor.

nasıl yola çıkıyosunuz? en basit örnek antalya'ya tatile gidiyim diyorum ama tek başıma gitmek istemiyorum.

siz kendinizi nasıl ikna ediyosunuz?

cinsiyet erkek yaş 25

 
biraz düşünmeden oluyor o iş.
aklına bir tatil rotası geliyor, olur mu olmaz mı param yeter mi yetmez mi diye düşünmeden hemen o an karar verip alıyorsun biletleri.

misal yazın iki workshopa gidicem. bütün paramı katılım ve uçak parasına bayıldım. arada bir şehirde 5 gün konaklamam gerekiyor ama havaalanında kalıcam, çünkü uygun fiyatlı düzgün hostel yok şehirde.

yine geçen sene 13-20 euro arası biletler bulup 5 şehir 5 ülke gezdim kuzey avrupada. ama iki kişi tek kişilik yedik, çünkü her şey çok pahalıydı.

hemen karar vermen ve uygulamaya koyman gerek. bilet mi buldun alacaksın. anneme ikinci workshopa katılacağımı söylememiştim bile. hatta hangi tarihte gideceğimi de sonradan öğrendi.

bir de yalnız olmaktan gocunmamak gerekiyor. bazı insanlar tek başlarına hiçbir yere gidemiyorlar.
  • goldentitan  (06.07.13 13:49:00 ~ 13:51:31) 
ben de tek başıma hiç tatile gitmedim, merak ediyorum da nasıl oluyor diye. ama bana göre, böyle belirli bir yere, otele gidip de günlerce aynı yerde takılmak, ya da ne bileyim kuru kuru sırf gezineyim mantığı pek de mantıklı değil sanki tek başınayken. bir hedef koymalı insan yalnızken. hani gideyim mağaraları gezeyim dersin, ya da ne bileyim fotoğraf çekmek istiyorsundur onun için çıkarsın yola, sadece çeşit çeşit coğrafyalarda ses kaydı almak istersin, yine çıkarsın yola. sonra belirlediğin hedefleri gerçekleştirmeye çalışırken, doğaçlama yaşarsın işte.

yapman gereken bir rota ve hedef belirlemek bence, bu şekilde hem kendini ikna edebilirsin, hem de yalnızlıktan sıkılmamış olursun.
  • soso  (06.07.13 14:02:25 ~ 14:03:03) 
Kafa dengi olmayan biriyle olacagina tek ol. Mukemmelliyet ci olmak bi yere kadar.

Bunlar arttirilabilir ancak cok dusunmemek gerekiyor o sebeple bikac madde sayacagim
Gormek yapmak istediklerini siraya diz. Vize durumlarini kontrol et
Gidis donus biletini en ucuz ve alabilecegin en uzun zaman araligina al*
Genel bir plan yap kalacagin yerde gecirecegin zaman her daim -1 +1 olarak planla.
Onceden oteldir hosteldir cok ugrasma denk gelirse rezervasyon yaptir.
Ulke ve bolgeyle iliskili kitap edin.
Gerektigi yerlerde gunluk turlari arastir.
Dil gidecegin yer gore etkilidir. Avrupa ulkesine gitmiyorsan Emin ol karsilasacaklarinda senin gibi olacak. Elbette belli basli kelimeleri gitmeden ogren.

Birak spontane gelissin hersey cok eglenceli olacak.
*: bi kez bileti aldin mi oyle boyle gidersin gozunde buyumesin.

Nickin konusunda kambocya yerine khmer kullansan daha mantikli olurmus:)
  • emininsel  (06.07.13 14:14:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.