[]

Eve çıkacaklara öneriler

Selamlar,
Tayinim çıktı ve baba evinden ayrılmak durumundayım.
Şimdi yalnız yaşayan tecrübeli arkadaşlara soracağım şey şudur:

Primer eşyalar (mobilya, beyaz eşya, tv vs.) hariç, öncelikli olarak neler almalıyım? Nelere gerçekten ilk planda ihtiyacım olacak?

Teşekkürler.

 
bence buzdolabı,çamaşır makinesi olmazsa olmaz.tv ilk planda şart değil. mobilya olarak ilk etapta çekyat,baza tarzında birşeyler alırsan iyi olur.güne iyi başlamak için yatağını iyi seçmeni öneririm.internetle çok uğraşıyorsan onu da bağlatırsın,tv'yi bir müddet bilgisayardan izleyebilirsin.


  • underzero  (06.07.13 11:05:04) 
eve çıktığımda eksikliğini hissettiğim ve parça parça almak zorunda kaldıklarımı listeledim.

mutfak: kettle, tost makinesi opsiyonel olarak ızgarası olan mikrodalga fırın,
şişe açacağı, çöp kovası, çatal kaşık tahta spatula, kevgir etc.

banyo: ayna, el ve banyo havluları, diş fırçalık(bir kupaya da konulabilir tabi), çöp kovası ve tuvalet fırçası(tuvalet fırçasının olmaması gerçekten insanı yıpratabilen bir durum) gereksizmiş gibi dursa da banyo paspası. kışın o soğukta taşa basmak üzücü olabiliyor.

yatak odası: komidin ve masa üstü lambası, evde dolap yoksa fermuarlı ya da mobilya olarak dolap, bol bol askı ve benim hayatımı kurtaran ikea dolap içi düzenleyicileri.

oturma odası veya salon: yine evin durumunu bilmemekle beraber kış için elektrikli soba, yaz için vantilatör, sehpa, halı ya da kilim, bolca uzatma kablosu ve üçlü priz.

koridor/antre: ayakkabılık, opsiyonel olarak boy aynası

diğer: çamaşır kurutma askısı, ütü masası, ütü, elektrikli süpürge.

şimdilik aklıma gelenler bunlar. ama dediğim gibi genelde bir şey yapmaya kalkışıp da aa evde yok gideyim alayım şeklinde tamamlanıyor bu eşyalar. kolay gelsin.
  • niphrodel  (06.07.13 11:22:31 ~ 11:23:54) 
sehpa çok önemli. vallahi çok önemli. aylardır servsleri sandalye üzerinde yapıyorum. hayır bi de sandayle düz değil, ne çaylar telef oldu sehpasızlıktan...
mutfak için tepsi. kahvaltı takımı olup tepsisi olmayan bir insan olarak çok mutsuzum. :( fırın da lazım, hani olmadan yaşanıyor ama masrafın artıyor yemek yapmaya üzenmekten. oysa fırına her şeyi zahmetsizce atabiliyorsun.
ÜÇLÜ PRİZ. yokluğu ölüm.
  • mutevazi  (06.07.13 11:44:41 ~ 22.08.13 20:08:04) 
mutfak: iyi bir bulaşık fırçası (süngeri demiyorum bak fırçası, ikea favorim bu konuda), mutfak eldiveni.

mobilyaları yavaştan al. özellikle koltuk takımı fln alma ilk planda.

boy aynası+1, 3. yılım ve hala bir boy aynam yok. sürekli ev arkadaşlarımdan ayna otlanıyorum.

sağlam bir vileda kovası ve ucu.
  • goldentitan  (06.07.13 11:46:40) 
pil lazım. florasan ampul bi de.


  • mukrime  (06.07.13 12:06:35) 
nacizane tavsiyelerim: (kendim hepsinin eksikliğini hissettim ondan söylüyorum)

saat al. duvar saati. öyle kol saatimle idare ederim, telefon var falan deme. saati karşında görürsen bütün günün daha planlı ilerler. ama saati görmezsen her şeyi unutursun gider. bu şimdi öncelikli değil gibi geliyor ama çalışan insan için en önemlisi saat arkadaş. mutfağa tava al, biri büyük ve daha derin, diğeri yumurta, omlet pişirmelik olsun. tava feci önemli bi şey. teflon alırsan tavaları, sakın metal bi şey sürme ziyan olur gider yazık, tahta spatula, maşa vs al. yine aynı çerçevede mutlaka plastik kaseler al değişik boylarda. içine abur cubur, cips mips açarsın. yumurta çırparsın. bulaşık yıkamak için bulaşık leğeni al. çamaşır askılığı al çamaşırları kurutmak için. mandala gerek yok ama çamaşır sepeti al. elektrikli tost makinesi yerine ocağa konan tost makinelerini tavsiye ederim. hem başka şeyler de kızartırsın, hem temizlemesi kolay olur. kahvaltı yapan biriysen dolaba zeytin peynir koymak için küçük cam saklama kaplarından 2-3 tane alabilirsin. işini çok kolaylaştırır. tuzluk biberlik almalısın bence bi de :) tabure al, yeterli sayıda sandalyen olmayabilir. bi de tabure her işe yarayan bi şey, ne bileyim sehpa olur, tepesine çıkıp perde asarsın vs. terlik al, banyo terliği, ev terliği. ucuz zaten bunlar. bez al. bez çok lazım. bu sana temizlik manyaklığı gibi görünmesin cidden lazım bi şey bez. çaydanlık al, ya da çay makinesi. çaysız olmaz. bi tencere iyi olur, makarna haşlarsın, hazır çorba falan yaparsın aç kalınca. bardak al. aklıma şimdilik bunlar geldi. ama devamı olursa eklerim.
  • cilgin korsan ces  (06.07.13 12:09:00 ~ 12:10:06) 
en azından bir elektrikli ocak. tost yapmayı seversen www.stoktangelsin.com şundan al. (googleda 'tost aleti' diye arattım utanıyorum.) ben bu alete kefilim üstelik.

tayin çıktı dediğine göre ütü şart. o gömlekler pantolonlar ütülenecek. eğer ütü alamazsan da çamaşırlarını askıya asarak kurut. kırışıklıkları açılıyor.

ev terliğin olsun.

vileda ama şu uç kısmı dikdörtgen viledalardan. international.vileda.com

yemek masası. yemek masası derken böyle kocaman falan değil tabi, sana yetecek kadar. yemek hazırlayıp yiyecek yer olmayınca insan çok üzülüyor.

yatağı bana kalırsa mutlaka bazalı al. altı epey işe yarıyor.

aklıma geldikçe yazacağım.

banyoya bornoz asmak için askı. montunu ceketini asmak için ayrı askı.

duşun içine sabun koymak için bir sabunluk
  • kırmızıkaşekaban  (06.07.13 12:13:45 ~ 12:16:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.