[]

Hukuk bölümünün eşit ağırlığa alınması

28 Şubat döneminde İmam Hatipliler sırf Hukuk,Kamu yönetimi gibi bölümleri seçmesinler diye bu bölümlere girmek için Matematiğin zorunlu hale getirildiği doğru mu?




 
onu bilmem ama 3le 2yi toplayamayan bi adamın hukuçu olması doğru değil, bence yerinde bi karar olmuş.


  • hope ender  (06.07.13 01:05:43) 
şuan matematik olmasına rağmen imam hatiplerden giren giriyor yine.


  • gorki  (06.07.13 01:09:23) 
Bence doğru değil. Mağdur edebiyatının birer parçası.


  • otonom  (06.07.13 01:10:11) 
malesef doğru.

eşit ağırlık tanımı için ideal bölüm iktisat. hem matematiksel, hem de sözel ilgi gerektiriyor başarılı olunabilmesi için.

hukuk okuyacak insanın ise türev, integral bilmesine gerek yok. lise 1'de alan kavramı olmadığı için herkes temel lise matematiği görüyor zaten. yani hukuk bölümünün eşit ağırlık'ta olmasının mantıksal bir gerekçesi yok.
  • Niddleman  (06.07.13 01:15:05) 
hukuk analitik zeka bölümüdür.
dolayısıyla eşit ağırlıkta olması son derece normaldir.

  • kamera motor  (06.07.13 01:25:34) 
hukukçuyum ve onca yıl öğrendiğim matematiğin 4işlem hariç hiç birini kullanmıyorum şuan. onca türev integral unutuldu gitti. hızlı düşünme ve pratiklik bakımından faydası olmuş olabilir orasını bilemem, tek bildiğim yıllarca öğrendiğim matematik şuan çöp oldu gitti benim için.


  • trajikomix  (06.07.13 01:34:45) 
mühendisim, 4 işlem dışında ben de kullanmıyorum matematiği. bu matematik ne tür bir şeyse etkilediği bir şey var ki öğretiliyor eğitim kurumlarında ve bazı mesleklerin uygulanması ve gelişimi açısında gerekli olduğuna inanılıyor. mağdur edebiyatı +1


  • japon askeri  (06.07.13 01:50:01) 
kardeşim tıp okuyan niye integral biliyor o zaman?, herşey ezberse tıpta istenilen bölüm neden sözel değil?

matematiğe dört işlem gözüyle bakmyın. matematik analitik zekayı, çokluişlemi, muhakeme yapmayı, geniş düşünmeyi, mantğı, çözüm üretmeyi öğretir.

BU bilgiler ışığında elbette hukuk seçen arkadaştan tarih sosyal bilimler bilgisinin yanında matematik yeteneği de istenmeli.
  • herp  (06.07.13 02:04:16 ~ 02:05:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.