[]

Apocalypse Now'ı bilen gelsin sadece, (spoylır falan deme sonra)

İzlediğim en bayık film olarak seçtiğim Apocalypse Now Redux'u bitirdim sonunda. Lakin anlamadığım bir kaç yer var filmde, ben de 3 saat sonunda beyin.dll bulunamadı da.

1- Marlon Brando'nun filmin sonundaki olayı neydi, bombaları patlat falan. Bu yavşak hem vietnamlıların safına geçiyor en sonunda da Vietnamlılar'ı mı satıyor yani. Horror morror aforizma kasmaya çalışmalar falan. Kısaca Marlon Brando'nun karakteri ne yapmak istiyor, filmin sonunda nereye bağlanıyor biri anlatsın.

2- Yüzbaşı Galiard'ın botunun kaptanı zenci, mızrağı yiyip ölecekken Niye bizim Galiard'ın boynunu sıkıp onu da öldürmek istiyor?

3- Bir de bottaki tayfa abazalıktan kırılırken birbirlerini skmeye çalışırken Galiard geliyor ya hani, bi bidon mazota fahişelerle birlikte olucaz diye. Zenci kaptan niye orda fahişelerle birlikte olmuyor, demin arkadaşıyla göt için kavga eden başkası mıydı?

4- Bir de sizin yorumunuz nedir film hakkında? ben çoktan boktan buldum filmi. Sözlükte yok Martin Sheen kalp krizi geçirmiş, Marlon Brandonun oyunculuğu bilmemne cilalamışlar sadece, adam zaten karanlıkta 10-15 dakika gözüküyor neyin oyunculuğuysa artık.

Teşekkürler

 
böyle direk insanın gözüne sokarcasına aktivist bir vietnam eleştirisi değil. bam güm amerika herkesi kurtardı filmi hiç değil. daha çok gerilim filmi gibi. o açıdan orjinal. film boyunca inanılmaz bir beklentiye giriyorsun yahu bu marlon brando ne yapmış, nasıl çıkacak karşımıza diyorsun ve filmin sonunda tatmin oluyorsun. filmin sonunda olduğum tatmini abarttığımı düşünmüyorum.

1-4- marlon brondo'nın olayındaki kilit hikaye bu vietnamlıların amerikalıların aşı yaptığı çocukların kollarını kesmesi hikayesi. ufak çocukların kollarını keserken vietnamlıların soğukkanlığını koruyabilmesi onu çok etkilemiş. adamların davalarına inanmış olmalarına çok saygı duymuş. kendisi de bu yoldan gitmeye karar vermiş. zafere giden yolda bütün yolları denemekten çekinmeyen bilgili, güçlü ve sapık bir adam olmuş. bir şekilde yarı tanrı gibi bir şey olmayı başarmış yerlilerin gözünde. yarı tanrıyı öldüren bizim eleman da haliyle yerlilerin gözünde bir anda yükseldi. acayip işler oldu yani. filmin orada sana hissettirmeyi başardığı şey önemli. acayip değişik bir havası var. anlamlı olmasına çok gerek yok.

2- zenci bütün bu işleri sen açtın başımıza triplerinde.

3- gururlu falan bir herif bi de. göt için kavga sahnesini hatırlayamadım.
  • kta  (06.07.13 00:09:26) 
redux çok uzun. önce normalini izleseydiniz keşke.


  • theunforguven  (06.07.13 00:20:06) 
@kta Marlon Brando'nun vietnam safına katılması kol kesme hikayesinden miymiş cidden, vay a.q. ben de Amerika'nın Vietnam'a yaptığı canilikler, puştlukları görüyor, amerikan safında daha fazla savaşamayıp Vietnamlılar'ın tarafına geçiyor falan zanediyodum, neremle izliyosam artık:)

hatırlamıyorum demişsin ya, bu da göt için kavga sahnesi: www.youtube.com
  • neverletyougodown  (06.07.13 21:03:30) 
brondo aslında tam olarak vietnamlıların tarafında değil. bulunduğu alanda kendi bağımsızlığını ilan etmiş gibi. kimseden emir almıyor, emir komuta zincirini kırmış ve kafasına göre hareketler yapıyor. filmin başında bizim elemanın görevi alırkenki o istihbaratçı tiplerle konuşması önemli bir sahne. kimse brondo karşı tarafa geçti demiyor. onun yerine "kullandığı yöntemler sağlıksız" (his methods are unsound) diyorlar. orada izleyicinin sorması gereken soru şu: bu sağlıklı ve sağlıksız yöntemler arasındaki çizgi nerede? bu çizgiyi kim belirliyor?

film aslında vietnam savaşının anlamsız, amerikanın cani olduğu üzerine değil. daha çok savaş olayının kendisinin anlamsız olması ve cephedeki askerlerin ruh halleri, milletin savaş yüzünden akıllarını kaçırmaya ne kadar meyilli oldukları üzerine. ne bilyim milletin üstüne nepalm yağarken adamın derdi sörf yapmak. ya da bu karıların olduğu yere gittiklerinde oradaki kampta emir veren kimse yok. herkes kafayı yemiş. yağmurda çıplak koşuyorlar falan. hepsinin ayrı bir kafayı yemiş ruh hali var. fransızlar ayrı bir depresyon. playboy kızlarının ruh hali ap ayrı bir depresyon. savaşın kuralsızlığının insanları soktuğu psikoloji işte. ana karakter bile öyle çok sağlıklı değil daha filmin başında abuk subuk hareketleri vardı hatırlarsan. o da savaştan dönünce yaşanan bir depresyon modeli. herkes depresif. film bayağı karamsar aslında.

göt için kavga eden bu arada öbür genç zenci. diğer zenci ayırmaya çalışıyor hatta.
  • kta  (07.07.13 23:34:09 ~ 23:38:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.