[]

mikro dalga fırında yapılabilecek yemekler

mikro dalga fırın var, ocak yok. ne yapabilirim ben bununla, hazır yemekler dışında. bugün öğrendim ki(fırında makarna dışında normal gibi yani) makarna yapılıyormuş. görmesem tadından anlamazdım fırında yapıldığını. çorba yapsam olur mu? bi de kaç derecede yapmak gerekir. patates de severim. haydi yap'a git demeyin size sığındım.




 
mikro dalga fırınlar gönderdiği dalgalar ile yiyeceğin içindeki su moleküllerini çıldırtıp, titreştirip, birbirine sürttüre sürttüre ısınmalarını sağlıyor..
bütün moleküller bir anda sürtünüp ısındığı için şip şak anında ısınıyor yemek..

bu sebeple bu fırında içinde su olan her şey yapılır yani (gibime geldi)..
  • fuck milk get beer2  (07.03.09 17:02:58) 
simit/açma/poğaça alınır; içine kaşar domates sucuk vs. konulup mikrodalgada ısıtılır. başka hiç bir yemeğe falan gerek olmaz sanırım


  • reeper redeemer  (07.03.09 17:06:44) 
@fuck milk get beer2
elektrik elektronik açıklaman için teşekkürler.

peki hangi yemekleri, hangi derecede yapabiliriz, kapağında yazmıyor. evdeki fırında yazıyordu. bi de aşırı koku yapmayacak şeyler olsa süper olur.

patates yapmak istiyorum çok severim, ne kadar suyla, kaç derecede kaç dakika gerekir?

patates derken hani şu fırında tavuk-patates oluyor ya ondan. yapılır mı mikrodalga'da? suya gerek yoktur belki bunun için.
  • abtash  (07.03.09 17:07:18) 
mikrodalgaların ayrıca "fırın" özelliği olanlarla başarılı yemekler elde etmek mümkün. evdeki mikrodalgalarla en fazla kıymanın buzu çözülür, pilav ısıtılır, hazır yemekler pişirilir yenir.

çok emin olmamakla birlikte bir arkadaşım mikrodalgada kumpir yaptığını iddia etmişti. bir patatesin içini de pişirmek için ne kadar süre orada tutmak gerekir bilemiyorum.

bir de mikrodalga tostu denilen bir şey var. tost ekmeğinin üzerine kaşar falan koyup yapılabilir. ancak mikrodalgada ısıtılan poğaça, ekmek türü gıdalar 10 dakika içinde taş kesilmekte. mikrodalganın pişirme konusunda pek iyi bir araç olduğunu söyleyemem.
  • holly golightly  (07.03.09 17:28:20) 
ben tavuk filan pişiriyodum, oluyo da tadı bi acaip oluyodu sanki. deneme yanılma yöntemiyle zamanını ayarlıyodum, 5 dk ya ayarlıyoodum, baktım olmamış bi 5 dakka daha yapıyodum ama sanırım 5 dk yeter.


  • kanuniye  (07.03.09 18:17:33) 
(git: www.devletsah.com)

bu adreste bazı tarifler var. özellikle bir brownie tarifi var ki gerçekten çok başarılı.

muhtelif sitelerde makarna ve kestane pişirildiğini, mısır patlatıldığını görmüştüm. balık buğulama da yapılabiliyor.
  • aklimdan zorum var  (07.03.09 20:08:23 ~ 20:14:51) 
  • endless dream  (07.03.09 20:41:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.