[]

lens kullananların dikkatine!

solüsyonunuzu her gün değiştiriyor musunuz? lensi takıp çıkarırken ellerinizi yıkayıp hiçbir yere değdirmemek gibi titizlikler yapıyor musunuz? lensi tam süresi kadar mı kullanıyorsunuz? bir de lens markanız nedir?

ben ne solüsyonumu hergün değiştiriyorum ne de ellerimin temiz olmasına dikkat ediyorum. 1 aylık lensi 6 8 ay kullanmışlığım da vardır ayıptır söylemesi. gözlerim gidici mi?


 
- lens markası base curve radius değerine göre belirlenir. ben focus ve soflens kullanıyorum. çünkü 8.9'a onlar uyuyor. önce muayene şart.
- tam süresi boyunca kullanıyorum.
- elimi yıkıyorum, bazen yıkamıyorum elim zaten temizse.
- solüsyonu lensi kabına koyduğum zaman yeniliyorum. 1 hafta kullanmayacaksam hiç dokunmuyorum o süreç boyunca.
  • baldur  (05.07.13 11:12:57) 
solüsyonu 4-5 günde 1 bazen haftayı buluyor değiştiririm.
elimi filan yıkamam, her yere değdirebilirim.
aylık lensi birkaç ay kullanırım hatta yırtılana kadar gider.
air optix kullanıyorum.
10 seneden uzun süredir lens kullanıyorum.

aynı sizin gibiyim.
  • kaputt  (05.07.13 11:14:04) 
Mahvedersin gözünü. Ben de aynı şekilde ne hijyene dikkat ediyordum, ne de kullanım süresine, sonra bir konjonktivit oldum aklım başıma geldi.


  • musculussternocleidomastoideus  (05.07.13 11:16:18) 
Benim lenslerim bazen gözümde 4 ay kalıyor. 2 yıldır lens kullanıyorum daha solüsyon şişesi açmadım.


  • adoramer3ku  (05.07.13 11:17:49 ~ 11:18:01) 
hergün lensimi elimde solusyonla yıkıyorum..
ellerimi yıkıyorum tabi..
lensi takınca kutunun için döküp suyla çalkalayıp yenisi solusyon koyuyorum..
bir lensi 2 ay civarı kullanmışlığım var..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (05.07.13 11:20:26) 
çıkarıp takmadan önce elimi yıkıyorum. kutudaki solüsyonu her sefer yeniliyorum. bir aylık olan lenslerimi rahatsız edene kadar takıyorum ama bu da 2 ayı geçmiyor. 6-7 yıldır acuvue advance kullanıyorum.


  • kibritsuyu  (05.07.13 11:23:03) 
he bi de şey soruyim. @senialan yıkıyorum diyince aklıma geldi. eskiden böyle avucuma solüsyon döküp lensi azıcık aşşa yukarı hareket ettirmek suretiyle çitilerdim kibarca. o lazım bi şey mi? neden yapmayı bıraktım, ya da zamanında neden yapma gereksinimi duydum hiiiç bilmiyorum.


  • okuyamıyom ben ya  (05.07.13 11:23:42) 
yıkamaktan kastım o.. kapta beklediğinde de solusyon içinde çok temiz olmuyor sonuçta.. ondan arındırmak için.. tavsiye edilen kullanım şekli o zaten.. bırakma devam et..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (05.07.13 11:26:43) 
gerek yok ona ya. lensi yırtarsınız.


  • baldur  (05.07.13 11:27:20) 
yıllardır rüzgarlı havalarda bile korkarak lens kullanıyorum. pıt diye düşüyo kayıyo gözümden. acaba hassas bir kullanıcı olsam lensim de bana yardımcı olur mu.
bi de yine şey geldi aklıma. ben hep internetten gözlük reçetemle aldım. çünkü gittiğim hiçbir doktor lens reçetesinin farklı bir şey olduğunu kabul etmedi. GERÇEKTEN GÖZLÜK REÇETESİYLE LENS REÇETESİ FARKLI ŞEYLER Mİ? şu efsaneye bi son verin artık lütfen. :(

  • okuyamıyom ben ya  (05.07.13 11:31:27) 
Farklı şeyler.


  • adoramer3ku  (05.07.13 11:32:31) 
Gözlerin düşücü. 1aylik lensi 45 gun kullandigimda hicbisey goremiyorum ben yahu.


  • only the strong survive  (05.07.13 11:35:20) 
değiştirecek solüsyon olmuyor her gün başka çift lens kullanılıyor.
elleri yıkayıp kağıt havluyla kurulayıp hiçbir yere değmeme gerekliliğini de yerine getiriyordum. tam süresi 1 gündü ancak yarım gün kullanıp attığım da oluyordu. en son 1 day acuvue trueye kullandım

gidici mi değil mi öğrenmek için göz doktoruna durumu anlatıp muayene ol, şuana kadar şikayetçi olmadıysan pek sorun yoktur herhalde... ancak bundan sonra yine de olması gerektiği gibi kullanın.
  • ucan spagetticanavari  (05.07.13 12:54:18) 
epitel kalinligini olctur ama sigara iciyorum kanser olur muyum sorusu gibi olmus, yani lens kullanimin yanlis.


  • mavicorap  (05.07.13 13:03:32) 
Johnson&johnson kullaniyorum. Bir aylik lensi 2 ay falan taktigim da oluyor, aklima geldikce degstiriyorum. Ilk basladigimda muthis titizdim de artik sallamiyorum hic. Solusyonu degistiriyorum, takarken de solusyon damlatiyotum bazen. Lensi takip cikarirken ellerimi yikiyorum sonra takiyorum. telefona dokunup da geri gozume sokmuyorum yani parmagimi.


  • devils trill  (05.07.13 13:25:02) 
lensi takıp çıkartırken dezenfekte ediyorum. solüsyonu kullanmışsan bir kere bir daha kullanmıyorum fakat artık yeni lenslerde her gün çıkarman gerekmiyor. her gün çıkartıp solüsyona koyarsan lensin ömrü uzar. solüsyon besler lensi.


  • bilgedenfsaa  (05.07.13 23:00:24) 
ya unutmuşum. çok teşekkür ederim hepinize. saygılar. ehe.


  • okuyamıyom ben ya  (06.07.13 01:04:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.