[]

arama motorlarında google farkı

yahu yanlışlıkla tarayıcımın default arama motorunu yahoo search yapmışım. espn yazıyorum beni alakasız yerlere atıyor. hiçbir zaman aradığım şeyi ilk sayfada bile bulamıyorum. ama google denen meret jennifer gardner dediğimde "yok yok sen jennifer garner demek istemişsindir." deyip bütğn işime yarayacak sonuçları ilk sayfada veriyor.

ikisini de yapan bilgisayar mühendisleri ya da yazılımcılar her neyse aynı yetkinlikteki insanlar değil mi? google nasıl başarıyor bu kadar başarılı olmayı? bing ya da yahoo nye beceremiyor bu işi ?


 
Diğer arama motorlarının, Türkçe kelimelere google kadar iyi destek veremediğinden olabilir


  • werderweremem  (05.07.13 03:19:08 ~ 03:19:21) 
bu iş için doğmuş olduklarından olabilir. Google bu, boru değil.. tabir bile çıkarttırdılar millete. yok Google amcaya sor yok Google'la vesaire.


  • urnganic  (05.07.13 03:25:39) 
bir de şuna cevap verebilse çok güzel olacak:
www.eksiduyuru.com

  • hicazkar  (05.07.13 06:47:20) 
google sürekli kendini güncelliyor. bunu yapan başka bi arama motoru yok. sürekli yeni güncellemeler çıkartıp ziyaretçiye en uygun içeriği sunmaya çalışıyor.


  • kambocya diasporasi  (05.07.13 08:45:17) 
Normal değil mi?

Siz de arama sonuçları ve bunlarla ilintili reklamlardan elde ettiğiniz gelirle bu kadar büyüseniz, daha çok gelir için daha iyisini yapmaya çalışmaz mısınız?
  • elsanin mecnunu  (05.07.13 11:06:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.