[]

dgs ile hukuka geçiş

zor mudur? hukuk çook istiyorum fakat puanım yetmiyor. direk uluslararası ilişkilere 4 yilliktan mi girsem ya da adaletten dgs ile gecismi yapsam abiler ablalar?




 
çok zor.birde geçemediğini düşün.2 yıllık okul mezunu olursun


  • gorki  (05.07.13 00:25:10) 
Zor değil hatta cok kolay.. Sadece marmara bile dgs ile 80 kisi alacak.. Toplamda 1500civarinda adam dgs ile hukuka gececek, sinava da 5000 civari insan girecek. Yani sinava giren her uc kisiden biri hukuka gidebilecek.
Universite sinavinda hukuk kazanmaktan cok daha kolay dgs ile gecmek.

  • de jure  (05.07.13 00:38:54) 
önce neden hukuk okumak istediğini sor kendine. avukat mı olmak istiyorsun? yoksa idealinde hakimlik savcılık mı var? eğer hakmlik savcılık varsa bildiğim kadarıyla idari hakimlik sınavlarına iibf mezunları başvurabiliyor ama yamuluyor olma ihtimalim de var. yok bunların hiç biri değil sadece hukuk okumak istiyorsan, amacın bölümü kazanmaksa, idealin biraz havada kalıyor demektir. hukuk beklediğin gibi bir bölüm çıkmayabilir, sonra pişman olma.

bu arada dgs ile geçiş yapmış biri olarak söyleyeyim dgs ile yerleşmek çok ama çok zor. çok ayrıntılı bir araştırma yap bu sene yada geçen sene hukuk fakültelerinin dikey geçiş kontenjanı neymiş onu öğren, yaklaşık kaç puanla almışlar onu öğren, o puanları almak için ortalama kaç net yapmak gerekir ve dgs ea puan sıralamasında adalet mezunlarının durumu ne? (bu bilgiler ve dgs nin nasıl lanet ve stresli bir şey olduğunu öğrenmek için dikeygecis.org adresindeki forumu ayrıntılı şekilde incele hatta üye olup oradakilere de sorabilirsin bu sorunu, bizzat içinde olanlar olarak daha yol gösterici cevaplar verirler) tüm bunları öğren ona göre kıyas yaparak karar ver, uluslararası ilişkiler mi adalet myo mu?
  • dante  (05.07.13 00:45:35) 
bu arada kimseyi yanlış yönlendirmeyelim marmara nasıl 80 kişi alıyor dgs de? marmara hukukun lys kontenjanı kaç? dgs kontenjanı asıl kontenjanın yüzde onu kadar olur genelde marmara hukuk lys den 800 kişi mi alıyor? buyrun burada var dgs hukuk kontenjanları, bölümlere göre düzenlenmiş kontenjanlar ve puanları, hukuk bölümünü bulup bakabilirsiniz:

www.dikeygecis.com
  • dante  (05.07.13 00:54:46) 
geçtiğimiz senelerde marmara'nın 40 birinci öğretim 40 ikinci öğretim aldığını ben de okumuştum. ama nerede okumuştum ne kadar güvenilir bilemiyorum. fakat toplamda 80 kişi aldığını görmüştüm.

ayrıca ben de adalet okuyorum 2.sınıftayım dgs ile hukuk fakültesine geçmek istiyorum sanırsam vakıf üniversitesi olacak zira devlet için 96-98 çok über bi puan.

vakıf üni. için kaç puan yeterli ki?

not: duyuruya maydanoz gibi oldum ama aynı dertten muzdaribim :)
  • pomaklar  (05.07.13 01:15:18) 
giren sayısı 5 bin değil 150 bin civarı. bölüm 100 kişiyse ortalama 4-5 kişi kontenjanı olur. 80 ne abi şaka mısın ?


  • bazardaki artis  (05.07.13 01:26:50) 
Marmara hukuk 800 kisi aliyordu 2. Ogretimle beraber. Bu da 80 dgs alacak demektir.
Dgsye 150bin kisi girecek evet ama bunlardan sadece 5000 tanesi hukukcu.
Avukatim, isyerimde calisan asistanim bu sene dgs ile hukuka gecmeye calisiyor, hatta bu hafta izin verdik, 3 hafta ise gelmeyip ders calisacak.
İstatistiklere gecen hafta baktim, gecen sene 1500 civari kisi alindi hukuk fakultelerine ve gecen sene 5000 civari adalet mezunu girdi dgs sinavina... Sen mezun olana kadar sistem degismezse cok kolay dgs ile hukuka gecmek.
  • de jure  (05.07.13 08:23:04 ~ 09:58:43) 
iyi bir öbp ve 70 70 le istanbul/marmara hukuk gelcek bu yıl dgsyl.e
ben öneririm açıkcası dgsyi.
eğer vakıfı istiyorsan çok kolay..
  • taha1907  (05.07.13 14:22:19) 
öss ye bir sene daha çalış dgs'yle gitmeden iyidir. daha az zaman kaybıyla mezun olursun


  • bilgedenfsaa  (05.07.13 23:05:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.