[]

Sperm ve Yumurta

Hayat bunlardan geldiğine göre ölümcül hastalıkları iyileştirmekte bu ikisi neden faydalı olamıyor?


İlkokul 4'e giden yeğenin sorusu. Ne demek lazım?

 
Ölmek ve doğmak farklı iki şey. Kök hücre kavramından bahsederdim ben olsam.


  • alperz  (04.07.13 22:57:39) 
hayatın bunlardan meydana gelmesi için bunların değişmesi ve gelişmesi gerekiyor..
değiştiği için birebir de çözüm olmuyor ama benzer bir şekilde bebeklerin doğumu esnasında alınan kök hücreler kullanılıyor.. benzer bir mantıkla.. değişme sürecine az maruz kalmış ve dönüşüme uğrayabilen o hüsrelerle çoğu tedavi ediliyor kimisi üzerine de çalışılıyor..

öperim ben onu.. yirim.. zeki tospağa..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (04.07.13 22:58:22) 
çünkü sperm ve yumurta büyülü değiller. ölümcül hastalıklar da bilgisayar oyunlarındaki gibi değil, painkiller içince kurşun yarası düzelmiyor. ben olsam ikisinin farklı mekanizmalar olduğunu anlatmaya çalışırdım.


  • altikereyedi  (04.07.13 22:59:32) 
sperm ve yumurta hücrelerinin sıradan hücreler olduğunu anlatın. iyileştirme güçleri olan hücreler mikropların sebep olduğu hastalıklarla savaşan bağışıklık hücreleri var diyin. kanser, beyin kanaması, kalp krizi gibi hastalıkların da sebeplerinden biraz bahsederseniz iyileşme için yumurta ve spermin neden faydalı olmadığını anlar zaten.


  • albayrak  (04.07.13 23:03:23) 
cocuk ileriyi gormus ya, ilerde genetikci olabilir. bence gelecekteki genetik gelismeler ile bu iki hucrenin mukemmel insan yaratiminda rolu olabilir. simdilik olmadigini anlatirsin iste arkadaslarin dedigi gibi.


  • ermanen  (04.07.13 23:46:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.