[]

Psikoloji - Uluslararası Ticaret ve finansman/// Üniversite tercihi

uzun olsa da yardım ederseniz çok sevinirim.

arkadaşlar merhaba. kardeşimin tercih dönemi ve sınavı epey kötü geldi.

annem tutturdu parayla psikolojiye göndercem diye. bu da yaklaşık 80 bin tl ye patlıcak anneme. valla annem babam memurdur. 10 senedir ev kredisi ödüyorlar. yeni bi tane evleri oldu. bi de 20 yıllık bi arabamız vardır. bu sene yeni bitiyor kredi işte.

annem de çeşitli rahatsızlıklar geçirdi ve işe gitmek istemiyor emekli olmak istiyor ama kardeşimi özel okula gönderirse 2-3 sene daha çalışmak zorunda olacak ve emekli ikramiyesini kardşmn okuluna yatıracak. tabi ilk 2-3 senelik okul parası için de yine kredi çekecek ve yıllarca o krediyi ödeyecek.

açıkçası ben yine sıkıntı çekmesini ve kendini yıpratmasını istemiyorum. adnan menderes uluslararası ticaret gibi bibölüme gitmesini ve ingilizce ve bi dil daha öğrenerek ve de kendini geliştirerek iş hayatına atılması taraftarıyım. annemn özel okula öedeceği parayla kardeşimin gelişimine katkıda bulunur diye düşündüm.

durum böyle işte, ben iyi bi okulda müh okuyorum kendimi idare ederim seneyeden itibaren. sizin fikriniz ney? dandik bi ünide psikolojiye 80 bin tl vermeye değer mi? bi yardım edin.

 
Değmez. Psikoloji klinik yüksek lisansı yapmadığı sürece işsiz bırakır onu. Yol yakınken seçmesin bence. Sizin öneriniz mantıklı.


  • sadecece  (04.07.13 22:51:39) 
psikolojiden mezun olduktan sonra masraflar devam ediyo,yüksek lisansıydı kursuydu eğitimiydi setifikasıydı ohoo. ama geri dönüşü iyi oluyo. uluslararası ticaret okuyunca da herhangi bi uluslararsı firmada direk işe girer.


  • only the strong survive  (04.07.13 23:07:50) 
parası olmayan insan için özel üniversite çok sıkıntılı olur. 4 yılın sonunda işsiz kalma gibi bir ihtimal bile olsa o para verilmez bence. annen çok istiyorsa, söyle kardeşine seneye hazırlansın? bir sene adam akıllı çalışsın dandik bir bölüme gideceğine.


  • nodrap  (04.07.13 23:11:37 ~ 23:12:15) 
4 yıl okuyacağı bile garanti değil. hazırlık ve kalma durumlarını da unutmamak lazım. bahsettiğiniz durumda annenizin neden ısrarla böyle düşündüğünü anlamakta zorlandım gerçekten.

bide dandik bi özel üniversitede psikoloji okumanın bence hiçbir anlamı yok. psikoloji lisans mezunlarının yapabileceği şeyler çok kısıtlı. 4 seneyle bitmiyor, üzerine daha birçok eğitim, sertifika alması lazım. uluslararası ticaret mezunu olduğunda lisans eğitimi yetecek ama.

bide burada anneniz ve sizin fikrinizi görüyoruz. kardeşiniz ne düşünüyor? bir daha hazırlanması gibi bir seçeneği yok gibi, siz bunu istemiyorsunuz gibi bir izlenimim oldu onun fikrini göremeyince açıkçası.
  • gupon  (04.07.13 23:36:09) 
ya annem bize çok düşkündür herkesin annesi gibi. ben iyi bi okula gidip 'hayatımı garantiye' alınca aynısını kardeşim için de isteyip rahat etmek istiyordu. yani 'çocuklarım artık hayatta kendi başlarının çaresine bakar' düşüncesindeydi.fakat kardeşim sınava hiç hazırlanmadı. üstüne annemlere çok yalan söyledi ders konusunda, kaytardı derslere gitmedi falan. annemle babam çok yıprandı bu süreçte ve bidaha göze alamıyorlar çünkü kardeşimin daha iyi hazırlanacağını düşünmüyoruz.

açıkçası kardeşimin aklı beş karış havada. hangi bölüme gideceği pek umrunda değil gibi annem çok takıyo kafasına. haliyle ben de üzülyüroum çünkü zaten psikikolij tedavilerde gördü annem. artık emekli olup rahat etmesini istiyorum.

kardeşim de 4 sene sonra mezun olduğunda ya da ne zaman mezun olursa artık aklı biraz daha başına gelir ve o zamana kadar benim de çevrem olur, iş bulur o sayede diye düşünüyorum.
  • akşemsettin  (04.07.13 23:42:56) 
anladım. o zaman annenizi de ikna edin, iş olanakları daha iyiymiş mezun olması yeterli, geleceği varmış bölümün tarzında. aydında okusun. zaten kardeşiniz için fark etmiyorsa, umrunda değilse annenizin kendisini yıpratması boşuna olabilir. bide psikoloji veya sosyal bilimlerden herhangi biri ciddi emek ister, okumak, akıl yürütmek. kardeşiniz de bunları yapar elbette ama sıkılır, sıkılabilir. uluslararası ticaret gibi bölümler sosyal bilimlere göre daha rahat bitiriliyo, üstelik iş bulmak çok çok daha kolay. psikoloji bitirmek yetmiyo, yüksek lisans, doktora yapmak da şart.


  • gupon  (05.07.13 00:08:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.