[]

Bana spor-beslenme programı yapsak?

1 haftadır spora başladım. asıl amacım yaklaşık 7-10 kilo arası verdikten sonra hafif kas çalışmak. şu an koşu, bisiklet vs. gibi makinelerde kilo vermeye çalışıyorum aynı zamanda ağırlık da kaldırıyorum. Bu yaptıklarım tamamen sallama oluyor böyle. Acaba benimle birlikte bana pazartesi şu şu hareketleri salı şunu şunu yap ve şunları ye şeklinde program yapabileceğimiz az çok bilgi sahibi birileri var mıdır aramızda?




 
ben yapamam ama şöyle hazır şeyler olmaz mı?

(bkz: p90x)
(bkz: p90m)
(bkz: power 90)
(bkz: insanity)
  • ambrose pierced  (04.07.13 15:16:35) 
bisiklet, koşu vs. makinelerini kullandığınıza göre bir spor salonunda olduğunuzu varsayıyorum. Orada antrenörler yok mu onlara sorsanız?


  • dusunuyorumoyleysevurun  (04.07.13 15:44:38) 
çoğu insan haftanın 3 günü çalışır. antreman günleri 2 kas grubu girer bir tanesi büyük kas grubu olur öbürü ise küçük kas grubu örneğin sırt-triceps gibi. ama bence haftanın 2 günü üst vücut 1 günü alt vücudu çalıştırmak çok daha güzel olur. hem kas gelişimi en üst seviyede olur hem de daha fazla kalori yakarsın dolayısıyla da daha hızlı kilo verirsin. bu tip programların + özelliklerinden biride temel egzersizleri uygulayacağın için daha fazla büyüme hormonu ve testosteron salgılarsın bu da sana daha fazla kas olarak geri döner. örneğin pazartesi günü barfiks, incline bench press, lat pulldown, dips, pike press push up (military press de olur) hareketlerini aralında dinlenmeden yaparsan çok iyi bir üst vücut çalışması gerçekleştirirsin 12-10-8-6 şeklinde 4 set yapabilirsin hareketleri mesela. sonra karın kası çalışır antremanı bitirirsin. bacak içinde şöyle bir sistem yapabilirsin: 5 set deadlift(5-12 tekrar arası) sonra 3 set squat(5-12 tekrar arası) 2 set max. tekrar jump squat yaparsın birde calf çalışırsın hakkı ile yapmış isen ayakta doğru düzgün yürüyemezsin bile. yanlız bir ricam bu duyuruyu silmemen yönünde bu emeklerin boşa gitmesin.


  • lathspell  (04.07.13 15:47:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.