[]

Kablo TV paralel hat sorunu

Simdi sorun soyle ki, evde kablo tv var, kutucuktan salondaki tv ye yayin sahane gidiyor ancak odama cektigim paralel hattaki yayin berbat. aradaki kablo mesafesi biraz uzunca ve 1 adet ek yeri var. benim mal elektrikcim bu ek yeri icin özel bir splitter satti bana, dedigine gore icindeki devre yayini guclendirecekti ama hicbi ise yaramadi. o aradaki kablolari da gunesten vs etkilenme olasiligindan dolayi (evin disindan dolasiyo kablo) yeni degistirdim. nedendir sizce? araya ekleyebilecegim, yayini guclendirici bir aparat var midir?




 
"""""
Merhaba ,

Önce şu uyarıyı yapayım.Paraleli kendiniz yaparsanız , Kablo TV ekipleri arıza durumunda sadece ana uca müdahale eder , paralelin arızasına bakmaz.

Paralel uç almanız için gereken 5-900 MHz aralığında 1 adet 1/2 splitter,3 adet F konnektör,yeteri kadar 75 ohm RG59 kablo ve 1 adet erkek TV Fişi'dir.

İlk TV'nize giren uçtaki TV konnektörünü sökün ve F konnektörü takın.Bunu Splitter'ın girişine girin.Daha sonra bir tane kısa kablonun bir ucunu F diğer ucunu da TV konnektörü yaparak birinci TV'ye girin.Diğer TV'nizin olduğu yere de kablo çekerek splitter tarafına F konnektörü , TV tarafına da TV konnektörünü takın.Yayınınız bölünmüştür.

Saygılarımla...
"""""

demis bir forumdan bir arkadas, sizle ayni soruyu sormus. arastirdim buldum.

link de su,
oraya bakarak her seyi cozersiniz gibi geliyor bana.

www.turkeyforum.com

kolay gelsin.
  • la traviata  (01.05.07 22:57:35) 
splitter dediğinizle yükseltici aynı şey mi,
bizim evde de aynı problem var,elektrikçiden yükseltici aldım , açıkta kalan yerlerini de siyah elektrikçi bandı ile bantladım,sorun düzeldi.

  • marcelorios  (01.05.07 23:53:22) 
yükseltici denen şeyi taktıysan (metal bir şey t şeklinde plastik kaplama olansa at dediğimi al) ve kabloyu doğru bağladıysan (topraklamasını filan da yapmak lazım) cillop gibi görüntü gelir.


  • darknum  (02.05.07 12:15:58) 
sorununuz daha basit bir şey olabilir. kullanılan kablo belli bir özelliğe sahip olmalıdır. orjinal kablonun üzerine bakın. kablonun bir ismi olmalı ve ismin yanında 5 , 6 gibi bir rakam olmalı. tam olarak o kabloyu kullanamalısınız. herhangi bir kablo her ne kadar elektirikçiler "bişi olmaaaaaaz aaaabi." desede ciddi karlanmaya yol açar.

özet: kablonun tam adını öğren. o kablodan al. gene dene. (not: bu yöntemle bşarılı olan birini biliyorum)
  • can see  (02.05.07 18:52:05) 
bizim eski evde,
salonda kablo tv vardı,
t aparatıymış,ayrıştırıcıymış, yok efenim özel kabloymuş hiçbişey sökmemişti,
ilginç bi şekilde sadece salonda izlenmişti
hibine kablo tv
  • demlikposet  (02.05.07 19:23:44) 
@demlikpoşet
bir de şöyle birşey var. sorun için kablo tv'yi arıyorsun. bir tv daha kullandığını söylüyorsun. bu durumda adamlar anladığım kadarıyla apartman girişinde falan bir ayar yapıp bir çeşit frekans güçlendirme yapıyorlar. o zaman düzeliyor. (kablo ikiye bölününce sinyal yetersiz geliyor gibi birşeyler söylemişler)

diğer taraftan bu paralel olayını bizzat gelen ekip kendisi yapabiliyor ve bunun için ek bir ücret alıyorlar. bunu resmi olarak yapmıyor olabilirler ama böyle duydum arkadaştan. (bilemem ayrıntısını, atmasyon kısmını)
  • can see  (19.06.07 23:50:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.