[]

uluslararası ticaret vs. iktisat

sizce aydın/afyon/denizli gibi yerlerde uluslararası ticaret okumak mı mantıklı yoksa ege/hacettepede iktisat okumak mı ?
iktisat okuduktan sonra ithalat-ihracat sektöründe çalışmak isteyen biri çalışamaz mı ?



 
hiç düşünme, hacettepe'de iktisat oku.


  • neyapiyon bonapart  (04.07.13 13:10:12) 
iktisatta lisans okursun, uluslararası ticarette master yaparsın ama kalkıp da uluslararası ticarette lisans yaparsan kendini kısıtlarsın ilerde iş bulma konusunda sıkıntı çekersin. kurumsal firmalar iktisat ya da işletme mezunu olmak diye şart koşar çoğu zaman. aklında bulunsun


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (04.07.13 13:10:57) 
isteyen istediği sektörde çalışır.
istersen kimya oku. yine istedikten sonra ithalat ihracat sektöründe çalışırsın.(kendi işini yapmaktan bahsetmiyorum. bu tarz firmalarda yine iş bulabilirsin.)
çok klişe olacak ama bu tamamen kendini nasıl geliştirdiğine ve hedefine bağlı.
  • ne nicki be  (04.07.13 13:11:19 ~ 13:11:58) 
ismi afilli diye uluslarası ticaret bölümünün puanları saçma bir şekilde yükseldi. iş hayatında işletme iktisat her türlü döver bu bölümü. bir de hacettepe faktörü var. tabi ki hacettepe iktisat.


  • kafkef  (04.07.13 13:40:02) 
ege/hacettepe iktisat. bölümden ziyade üniversitenin kalitesini ve bulunduğu ildeki sosyal-kültürel imkanları göz önünde bulundurun derim.
seçeceğiniz üniversitedeki yan dal çift ana dal imkanlarını araştırın böylece hem iktisat hem uluslararası ticaret diplomanız olur.
ha diğer üçü arasında bir sıralama yapmak gerekirse 1.denizli 2. aydın 3.afyon
  • nicki martin  (04.07.13 14:05:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.