[]

Birtakım Wordpress ve Google Adsense problemleri

Arkadaşlar merhabalar, ben bir web sitesi hazırlamaya çalışıyorum. Lakin şu Wordpress olayını tam olarak kavrayabilmiş değilim. Sizlere bazı sorularım olacak:

1-Sayfalar kategorisi ne anlama gelmektedir? Yazdığım yazının sadece bir sayfada görünüp, diğer sayfalarda görünmemesini nasıl sağlarım? Mesela Rock müzisyenleri diye sayfa açtım. Bu sitemin üst kısmında birer menü gibi görünüyor. Teoman'ın hayatını yazdığım zaman, istiyorum ki sadece rock müzisyenleri sayfasının altında görünsün. Bu nasıl olacak?

2-Üzerine gelince tıklamadan alt menülerini açan menülerden nasıl ekleyebilirim? Buna uygun bir tema var mı? Demek istediğim mesela haberturk.com'a girdiğimi zaman üstte magazin-spor-finans diye bölümler var. Üzerlerine gelince, tıklamadan alt kategoriler açılıyor. Sonra istediğini tıklayıp okuyorsun. Böyle bir şey Wordpress'te mümkün mü?

3-Daha önceden özgün olmayan içerik nedeniyle kapatılan bir adsense hesabım vardı. İçinde de para yoktu zaten. Bu hesap, tamamen kopyala-yapıştır olayıyla yaptığım bir blog yüzünden kapanmıştı. Şimdi açtığım siteye Adsense ekleyeyim diyorum ekleyemiyorum, hesabınız kapalı diyor. Bir de itiraz linki vermişler. Sizce itiraz etmek mi daha mantıklı, yoksa babamın veya ablamın adına bir gmail açıp oradan yeni adsense başvurusu yapmak mı? Ama o şekilde de soyadımdan veya sitenin sahibi olarak yine ben göründüğüm için ben olduğumu anlayıp yine adsense'i kitleme ihtimalleri var. Sizce ne yapmalı?

Saygılarımla...

 
1- Kategoriler dediğin işe yarıyor. Rock müzisyenleri diye kategori aç, yazdığın yazıyı o kategoriye koy, sadece o kategoride görünsün.

2- Bunu sağlayan temalar bulabilirsin. Mevcut temanın kodları değiştirilerek de bu özellik sağlanabilir.

3- Aynı şey başıma gelmişti, itiraz etmiştim ve tekrarlanmamak üzere açmışlardı hesabımı. Ancak yeni hesaba da başvurabilirsin, sen olduğunu anlamazlar, benzer bir şey yapmadan o hesabı direk kitlemezler diye düşünüyorum.
  • ekyil  (04.07.13 09:03:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.