[]

HTTPS Sorunu

Dün de bu konuyu açtım ancak yeterli bilgi bulamadım .

Ben youtube sitesini https olarak acmak istiyorum. eklenti olmadan... internet explorer ayarlarından bu nasıl mumkun olacak ? youtube http olarak acılıyor ancak https olarak elle yapılmasına musade etmiyor. ancak eklenti yardımı ile oluyor.


 
akşam böyle olacağını tahmin etmemiştim ama oluyormuş.
http yerine https yaz adresin başına.

  • sutlu nescafe  (03.07.13 14:32:03) 
sürekli elle yazmak sıkıntı. girdiğimde sürekli oyle acılması lazım. güvenlikle alakalı bir durum bu sanırım


  • karamuratbenim  (03.07.13 14:46:22) 
firefox ve chrome için: www.eff.org


  • godless frog  (03.07.13 14:49:10) 
chrome kullanıp "HTTPS Everywhere" adlı eklentiyle bu sorunu otomatik olarak çözebilirsin.


  • gozyakansakiz  (03.07.13 14:49:55) 
işyerindesin ve youtube'a girdiğin bilinmesin mi istiyorsun? yoksa youtube girdiğin bilinsin ama ne izlediğin mi bilinmesin istiyorsun?

nedenini söylersen belki daha net bir çözüm bulunur.
  • sutlu nescafe  (03.07.13 14:53:24 ~ 14:53:44) 
şimdi youtube zararlı site olarak goruluyor tarayıcıda. https yazınca basına bu sorun cozuluyor ve videolar acılıyor. https yazmadan acılmıyor zararlı site gorundugu icin. bu sorundan dolayı sürekli https olarak gorulsun istiyorum. güvenli sitelere eklesem bile http olarak acıyor. videolar acılmıyor yine. https yazınca acılıyor ama.

@gozyakansakiz https everywhere kullanıyorum. ama bazen explorer kullanmak zorunda kaldıgım icin ona gore eklenti yok. :)
  • karamuratbenim  (03.07.13 15:05:44) 
e bazen de izleme arkadaşım ya :)
chrome kullan işte. kullanma ie.

  • godless frog  (03.07.13 15:13:21) 
ya ben eklentisiz izlemek istiyorum. :D eğer bir eklenti bunu yapabiliyorsa tarayıcıdan bunu yapabilitesi vardır demek ki ... elimizle yapalım. sabit ayarı olsun. chrome da eklenti bazen cokuyor zaten. :D


  • karamuratbenim  (03.07.13 15:17:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.