[]

Senetler Geçersiz mi ?

elimde yeni aldıgım bır senet var muhabbet arasında arkadasa bahsettım seetler artık gecersız mahkemede dusuyor dedı. bu dogrumu




 
imzalayan kişinin detaylı kimlik bilgileri ya da avukat şahitliği veya sözleşme yoksa senet tek başına geçersiz. "zorla imzalattılar bana" derse imzalayan kişi, inkar etse mahkeme dikkate alır bu beyanı.

haklıyken haksız hatta suçlu konumuna düşebilirsiniz.
  • refreshing towel  (03.07.13 12:46:15 ~ 12:48:11) 
senet geçerlidir, eğer doğru yazmışsan o senetlerle icra takibi başlatabileceğin gibi, dava da açabilirsin, korkacak bir şey yok.
bana zorla imzalattı diyen adam bu iddiasını kanıtlamak zorunda. bu işler o kadar kolay olsaydı, kira sözleşmesini de, iş sözleşmesini de, banka kredi kartı sözleşmesini de zorla imzalattırdılar bana derdi insanlar.

  • de jure  (03.07.13 13:03:19 ~ 13:03:36) 
oha yanlış bilgilerle dolu burası. de jure hariç.
elindeki senet muhtemelen kambiyo senedidir. yani şu kırtasiyelerde satılan matbu senet se. sadece borçlunun imzası bile olsa aradaki vadeyi bedelli bile sonradan doldurabiliyorsunuz.
kambiyo senedinin özelliği çok güçlü bir alacak beyanı olmasıdır. yani borçlu tahibe itiraz edemez. sadece imzanın kendisine ait olamdığı iddiası ile itiaraz ederse takip durur aksi halde takip devam eder. senede icra kaktı diye bir şey yok.
eğer eliizdeki kambiyo senedinin ödeme tarihi üzerinden 3 yıl geçmişse artık senedininz kambiyo değil adi senet haline gelir. bu halde de icra takibi açabilirsiniz. ancak borçlu imzayeda norca da itiraz ederse takip durur bu halde. eğer vadeden itiberen 10 yıl geçmişse senet zamanaşımına uğrar. ama yine de takip açabilirsiniz fakat borçlu zamanaşımı itirazında bulunursa yapacak bir şeyiniz yok pek.
bilgi kirliliğini önlemek adına belirtmem gerekiyor; avukatım bu arada
  • ground  (03.07.13 13:12:34) 
senetler geçerli ama seneti ödemeyince haciz vs yine alamıyorsan eskiden adam hapse giriyordu, artık girmiyor galiba (kesin emin değilim) , geçersiz derken belki bundan bahsetmiştir.

yukarıda bahsi geçen konu çek de olabilir, komple atıyorda olabilirim, yok mu bir avukat :)
  • ravenudon  (03.07.13 13:49:14 ~ 13:49:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.