[]

video sitesi altyapısı

bir video sitesinde toplam 500 tane video var diyelim.

videoların her biri ortalama 25 mb büyüklüğe sahip,

ve videoların her biri günde en az 100 kere izleniyor.

sitenin günlük tekil hit sayısı ise 10k ile 25k arası değişiyor.

...

aşağı yukarı bu şekilde bir içeriğe ve hit bilgilerine sahip olan video sitesinin, tüm videolarını yüklemek isteyeceğimiz bir sunucunun özellikleri ne şekilde olmalıdır? vps ya da vds böyle bir site için yeterli olur mu? gösterebileceğiniz örnek sunucu paketleri var mıdır?

 
o videolar youtube'da olmalıdır. hiç başka metod aramayın bence. gereksiz çaba.


  • ben smyrna  (03.07.13 00:29:24) 
ya da 59 saniye gibi bir fikir bulacaktınız. youtube varken videoları kendi clouduna yüklemek kendi cloudunu yaratmak çok mantıklı gözükmüyor.


  • sparkle kiddle  (03.07.13 01:07:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.