[]

firefox soruları: karakter sorunu ve tek kelimelik arama

mrb, iki sorun var firefox'da(son sürüm), ilki karakter sorunu. aslında tam bir sorun değil şöyle ki bir anlık, sayfaları, sekmeleri ilk açarken türkçe karakterler doğru düzgün çıkmıyor ama aynı saniye içinde düzeliyor, neden ilk açılırken türkçe karakterler doğru çıkmıyor?

ikincisi de adres çubuğundan tek kelimelik arama yaparsam çok bekletiyor 30-40 saniye bekliyor ondan sonra çıkarıyor arama sonuçlarını(google'dan), bunu nasıl çözebilirim?


 
1. Tarayıcı, özel karakterli web fontları ve karakter kodlamalarını okumaya çalışıyor. RAM'in yetersiz kaldığı anlarda bu okuma az da olsa geciktiği için bu işlemi görebiliyorsunuz, normalde çok hızlı işlendiği için göremezsiniz.

2. 30-40 saniye biraz abartı bir süre, ciddi bir sorun olduğuna işaret eder. Tüm Firefox profillerini kaldırıp temiz kurulum yapmanızı tavsiye ederim. Nasıl temiz kurulum yaparsınız sorunuza yanıt şurada:

antik.eksisozluk.com
  • omelette du fromage  (02.07.13 18:37:05 ~ 18:38:14) 
@omelette du fromage: mrb, temiz kurulum dediğiniz reset'se reset attım firefox'a. zaten bu sorunlar da reset attıktan sonra ortaya çıktı, yavaşlamıştı reset atayım dedim bu sefer de bunlar ortaya çıktı


  • lllllllllllllllllll  (02.07.13 18:50:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.