[]

herkes görüşünü yazsın türklerin milli içkisi nedir?

herkes görüşünü yazsın türklerin milli içkisi nedir?

beyaz türkler ve chp liler rakı diyor bira diyenleri de var
akp liler ayran diyor
mhp liler kımız diyor
çay diyenler de var

bence milli içki rakı ayran çay üçü de milli içki üçü bir arada hesabı

ya sizlerce ve herkes türk halkının kendisine göre milli içkisini yazdıktan sonra gerekçesini kendine göre nedenlerini yazarsa sevinirim bence neden milli içki rakı çünkü bize özgü ve çok tüketiliyor neden ayran çünkü ayranı ilk yapan türkler yanılıyorsam düzeltin neden çay çayı ilk bulan biz değiliz ama çok seviliyor ve tüketiliyor evet sıra sizlerde atış serbest

 
rakı çay. ayran ne amına koyim tamam eyvallah süper içecektir de "milli içkimiz ayrandır" nedir lo.


  • zazazaraeta  (01.07.13 22:44:45) 
Yurt disinda rakiyi ve Turk kahvesini biliyorlar. Cay Turklerden ziyade Ingilizler ile ozdeslesmis bir icecek. Aslinda sarap uretiminin de dogdugu topraklar sayilir buralar, ama Islam etkisiyle geri planda kalmis sarap, Fransizlar sonradan uzmanlasmis sarapta.


  • crown  (01.07.13 22:50:45) 
rakı ve ayran.

bu ikisi türklere özel ve özgü. çay değil.

ek: bende diye tik yok ya.

rakı türklere özgüdür. orjini balkanlardır ve hemen her balkan ülkesinin rakı benzeri içkisi vardır uzo rakia vs gibi ama rakı onun türk versiyonudur. haliyle rakı milli içkidir. ayran da orta asya'dan gelen bir gelenektir, o da milli içkidir. çay bize özgü değildir, türk çayı diyince insanın aklına diğer çaylardan bir fark gelmez. çay için seranomisi olan japonlar bile çayı sahiplenmiyorken bizim sahiplenmemiz saçma olur.
  • repins  (01.07.13 22:52:25 ~ 02.07.13 13:33:33) 
rakı, ayran, çay hepsi olabilir .. kımız değil.

chpliyim.
  • ayn-i cemin bülbülü  (01.07.13 22:56:48) 
anlam daralması nedeniyle içki alkollü şeylere verilen ad olmuşur. normali, içilen her şeye verilen bir isim sadece
rakı diyorum, mantıken kımız da olabilir ama rakı.

  • elyafiyaffellaffelebelyafelyaf  (01.07.13 23:26:45) 
içki diyince akla ne geldiği önemli. bi kafeye gidip bana bi içki ver dediğinizde genelde alkollü içecekler sunulur. o zaman kelime oyunu yapmaya gerek yok bence. milli içkimiz rakıdır kardeşim.


  • youshookmeallnightlong  (01.07.13 23:43:33) 
"rakı" kelimesi de, "aslan sütü" ifadesi de araplardan geliyor. rakıyla tanışmamız da 19. yüzyılda gerçekleşti. balkanlardan yahut araplardan gelmiş, kesin bir bilgi yok. milli herhangi bir tarafı yok.

milli alkollü içeceğimiz kesinlikle şarap. kanuni'nin kanunnamelerinden birinde geçiyordu mesela şarap satışı üzerine uygulanan vergi miktarları. tarihi gerilere gidiyor epeyce. ama günümüz türkiye'sinin %76'sının alkol dahi tüketmediğini göz önüne alırsak alkollü herhangi bir içeceğin bugün "milli" ilan edilmesi abes olur. (resmi ve gayriresmi rakamlar bunlar)

çay da cumhuriyet yıllarında getirilen ve doğu karadeniz'de yetişme ortamı bulunmasıyla kullanımı başlayan bir bitki olduğu için ülkemizdeki tarihi bir yüzyıl ancak gidiyor. günümüzde en çok tüketilen, en yaygın içeceğimiz çay. çay içmesiyle ünlü ingilizlerden kat kat fazla çay tüketiyoruz mesela. lakin çayın da bize has, "milli" bir özelliği yok.

ayran ise orta asya zamanına kadar gidiyor. güneydoğuda neredeyse günlük tüketiliyor benim gördüğüm kadarıyla. batıda ise tüm et yemekleriyle beraber tüketiliyor sanırım. o yüzden hem ülkenin her tarafında herkes tarafından tüketilmesi, hem de asya bozkırlarındaki göktürkler zamanından beri bizimle olması sebebiyle en milli olan içeceğimiz.

kısacası, bize has olan alkollü içecek şarap, alkolsüz içecek de ayrandır.


@beckwith bsgçk ahahahaha. içki = içecek = içilen şey. su da içkidir, votka da. çay da içkidir, powerade de.
  • Niddleman  (01.07.13 23:47:27) 
kesinlikle rakı ve ayran bir aradadır. gündüz gelmişse misafir ayran ikram edilir bizim köyde. akşamcıysa misafirimiz onun şerefine rakı masası kurulur. anlayacağın ne kadar dini sebeplerden rakıyı kabullenmek istemesede bazıları, rakı bizimdir. ve tekrar anlayacağın gibi sırf birilerine gıcık kaptıkları için ayrana burun kıvıranlara inat, ayran bizimdir. rakının dünyada muadili çoktur, ama ayranın yoktur. hadi iyi akşamlar.


  • dirildimde geldim  (01.07.13 23:48:30) 
çay konusunda ingilizler ve çinliler karşısında ağzımızı bile açamayız, her ne kadar tüketim bizde daha çok olsa da tarih olarak onlar var. kaldı ki afganistan, hindistan gibi ülkelerde de çay kültürü bizden aşağı değil.

rakı osmanlı zamanında üretilmiş bir içki, benzerleri orta doğu ve balkanlar'da olsa da rakı şekliyle bizde üretilmiştir o yüzden milli içkimizdir.
yoğurt ve dolayısıyla ayranda bizimdir. ismi arapça'dan geliyor olabilir ama osmanlı türkçesinde arapça hayranlığına yormak istiyorum bu durumu.

kımız orta asya'da türklerin içkisidir ama ben türkiye'debi tekel bayisinde görmedim hiç mesela. o yüzden türkiye'de milli içki sayılmaz bence.
  • r_u_h  (02.07.13 04:24:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.