[]

Sıkıntılıyım

abilerim ablalarım kardeşlerim,

bu kardeşiniz geçen sene liseden mezun oldu. lise sonda lysye girdi ama bir bok olmadi.

geçen yaz pederbey 'bu sene dersaneye git ne dersin?' dedi. ben isteksizce kabul ettim. dersaneye gittim, yalan olmasın fazla çalışmadım. ama ygsde beni tatmin edecek bir sonuç aldım. lysye biraz salmış olarak girdim ve tahmin edebileceğiniz gibi sıçtım.

ama bu sefer cidden hayal kırıklığına uğradım. en çok emek verdiğim edebiyattan patladım. hakikaten sinirlerim bozuk şu anda.

derdimi ne kadar sağlıklı anlatabiliyorum bilemiyorum. ilkokuldayken liseyi iyi bir yerde okumak istiyordum. olmadi. en azindan universitede bunu başarmam lazim.

ama bir yandan da öz güvenim bitik durumda. iki senedir sözler veriyorum aileme, bu sefer olacak, yapacağım diye. hepsi çöp oluyor. akrabalar, anneannem vs. hepsinin gözünde küçülüyorum.

ne yapayım ben arkadaşlar? söz verip tutamamaktan bıktım.

bir sene daha mı yoksa sıradan bir bölüm ve üni mi?

 
kimsenin gözünde küçülmüş falan değilsin.olabilir öyle.canın sağolsun.


  • rock n roll  (01.07.13 22:33:57) 
benim de aynı senin gibi. ikinci senem, ygs iyiydi lysde sıçtım. benim şu anki planım evde/dershanede çalışamadığım için evden uzak bir yere gidip orada tekrar sınava girmek ya da duruma göre aynı bölüme devam etmek.


  • tombombadil  (01.07.13 22:41:40) 
1)kesinlikle bir sene daha kesinlikle!
2)amma sen aynı kafayla devam ediceksen böyle çalışmama salma durumu devam edecekse seneye de aynı şey olucak.lisenin matematik sınavı değil bu milyonlarca kişinin bir gün önce uyuyamadığı bir sınav salarak bir noktaya gelemezsin.ha gerçi sende bunu biliyorsundur, o zaman niye saldın olum nasıl bir largelık bu!

  • yol  (01.07.13 22:46:26) 
@yol geçen sene hedefim marmara radyo tv'ydi, tmci olmama rağmen orayı istiyordum olmadı. geçen sene 'iyi kötü bi yer olsunda' hesabındaydım.

bu sene dersane falan işin içine girince hedefi yükselttim ama lys çarptı.

ama geçen seneden çok farklı durum, iyi kötü bir emek verdim ama karşılığı bu olmamalıydı. ve bildiğin içime bir taş oturdu ve kızgınım. hayatmıda cidden hiç böyle bir yenilgi duygusu tatmadım. bir sene daha ADAM gibi hazırlanırsam olur. ama sınavın yoruculuğundan ve belirsizlik duygusundan bıktım.

sanırım seneye bir daha hazırlanacağım. cevap veren ve verecek olanlara teşekkür ediyorum; lütfen fikirlerinizi, hakaretlerinizi ve önerilerinizi esirgemeyin yazın.
  • mattiadestro  (01.07.13 22:57:35) 
ilk olarak hiç bir kimse kıytırık bir sınav yüzünden kimsenin gözünde küçülmez onu hiç kafaya takma. evet kıytırık bir sınav çünkü yaş ve eğitim olarak bir şeylerin farkındasındır çalışınca geçilmeyecek bir sınav değil.

ikinci olarak önce yaptığın işi kendin beğenmelisin gerçekten iyi çalışırsan olur öz güven düşüklüğünü falan geç direk. nedir yani a4 kağıdında yazan kelimelerden mi korkacaksın? ben 2. üniversite için önümüzde ki sene tekrar gireceğim sınavda ki konuları geçtim kaç soru sorulduğundan bile haberim yok ama sana yaklaşık kaç net çıkaracağımı söylerim çünkü planımı ona göre yaptım. sende öyle yap bu hem güvenini arttırır hemde bu plana sadık kalmak verimi arttırır. bana sorarsan dershaneye gitme çünkü bence dershaneler insanlara bilmediği bir şey öğretmiyorlar ben 2 sene gittim. ama daha disiplinli çalışırım denemelerle sınav temposuna alışırım diyorsan bir düşün ona gerçekten yararı oluyor. hangi okul hangi bölüm istiyorsan araştır girmen için ne gerekiyorsa yarım adım bir adım ilerisini hedefle kafan daha rahat olur.

ayrıca şöyle düşün tut ki önümüzde ki senede kazanamadın bu sana alt tarafı 1 sene kaybettirir ama geçmiş 1 seneye göre daha bilgili, daha geniş düşünen, dünya görüşü daha gelişmiş bir insan olacaksın. benim kaç tane arkadaşım var 10 tane üniversitem olsa birine öğrenci olarak almam ama okuyorlar işte. şimdi diye bilirsin ki sen 2. üniversiteyi okuyacaksın böyle atıp tutmak kolay tabi. hayır değil ben hayatımda ilk defa sınava gireceğim zaman gece 2'de televizyonda kill bill izliyordum. :)

biraz uzun oldu ancak son olarak şunu söyleyeyim üniversiteye bakış açını değiştir. gidiş amacın sınava girenlerin %90'ında olduğu gibi üniversiteden mezun olup iş bulmak olmasın. üniversiteye daha bilgili daha donanımlı olmak için git.
  • thx 1138  (01.07.13 23:54:25 ~ 23:55:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.