[]

iibf tercihi

özellikle iktisatı tercih etmek ne kadar mantıklı ?
istanbul,izmir,ankara da ingilizce iktisatlar söz konusu..(odtü,boun ve özeller hariç)



 
Çok mantıklı değil. Mecburiyetten seçeceksen seç. Bu tür bölümleri bitirince elinde spesifik bir meslek bilgisi olmuyor. Ne olacaksın ki bitirince? Gidip meslek yüksek okulunda servis hizmeti öğrenmek bile daha iyi bence. Seni karamsarlığa sürüklemek de istemem... Bu bölümü okuyacaksan kendini geliştirme, staj kovalama, sertfika kovalama(artık çığrından çıkmış olsa bile) ve kariyer depolamana bakar. Bunları kim mi söylüyor? iibf'de okumuş ve bu dediklerinin hiç birini henüz yapmamış olmanın pişmanlığını yaşayan bir 3. sınıf öğrencisi. Yaşı da oldukça ilerlemiş.

Hacettepe ingilizce iktisat yaz yazacaksan. Bölüm ingilizce olmasından dolayı zor. Sayısal zekan düşükse de yazma.
  • otonom  (01.07.13 15:46:54 ~ 15:48:16) 
gayet mantıklı.


  • baldur  (01.07.13 15:48:16) 
işletme,maliye, uluslararası ilişkiler ya da öğretmenlik tercih etmeye göre çok iyi bir tercih ama istanbul ve ankara dışında okuma derim. ingilizce'ye yetiyor diyorsun, yetiyorsa ingilizce iktisat oku. boun tutmuyorsa istanbul'da ilk tercihin marmara ikincisi istanbul olsun. yıldızı tercih etme. ankara'da da ankara ve gazi dışında tercih yapma. gerek ileride master'a başvurduğunda gerekse de işe başvurduğunda bu 4 okul sana kolaylık sağlayacaktır.

edit: iktisatı anadolu'da ki dandik üniversitelerden ve de açıköğretimden ibaret sanan insanların cevaplarını da dikkate alma derim. bu memlekette herkes iktisat işletme okur ama çok azı iktisatçı ya da işletmeci olur. o yüzden seçebileceğin okulların listesini verdim. tabi puanın ya da imkanın varsa boun, galatasaray, koç, bilkent ya da sabancı'yı daha önce seçmelisin. olay biraz sana bağlı. bir de öyle kursa gitme, sertifika toplama masallarına inanma. üniversiteyi sıfır sertifikayla bitirdim. önemli olan iktisatı kavramak ve de hedefini belirlemek. devlette uzmanlık yapacaksan oturup derslerine iyi çalışacaksın, kpss'yi geçeceksin. özeli düşünüyorsan iyi bir ingilzicen olmak zorunda ve de özeli ilgilendiren konularda kendini yetiştirmeye bakacaksın.
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (01.07.13 15:48:38 ~ 15:57:44) 
odtü,boun hariçse tekrar düşünülmeli bence, ama işletmeydi vs onları okumakdan iyidir tabi. istanbul tercih etmeye çalış.


  • utkucbkc  (01.07.13 15:58:06) 
boğaziçi,galatasaray,odtü,tobb....bu üniversiteler oluyorsa gayet mantıklı hatta çok fazla mantıklı.

bunun dışındaki üniversiteler için büyük bir gelecek hayali varsa pek mantıkla görmemekle beraber istisnaların da olabileceğini(bu istisnalar da çok iyi denmeyip de ama iyi denilen üniversitelerden çıkar zaten,misalen istanbul) hatırlatarak sözlerimi noktalarım.
  • uzunuzunilgi  (01.07.13 16:11:52) 
odtü, bilkent, boğaziçi mezunu olursan rahat iş bulur güzel paralar kazanabilirsin. bunlar olmuyorsa ankara üniversitesi (mülkiye) iktisat a puanın tutuyorsa, tabi biraz kpss kasarak, devlette süper yerlere girebilirsin.
sertifika staj falan yalan, hiç gerek yok.
bunların haricinde tobb, gs, marmara, istanbul, gazi, hacettepe, itü, yıldız teknik iş bulma olasıkları olan diğer yerler. (ankara-istanbul için konuşuyorum)
diğerlerini hiç yazma daha iyi.
  • kafkef  (01.07.13 16:11:57 ~ 16:12:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.