[]

Garantide tamir süresinin başlaması

sevgili malawililer;
öncelikle (bkz: aradım mamafih bulamadım)

şimdi, ben bozulan laptopumu 30 ocak günü saat 13:58:21 de garaniye verdim. o gün saat 19:54 de sms geldi, "ürününüz servisimize ulaşmıştır diye. ve verdiğim günden itibaren 30 iş günü süresi dün doldu normalde. fakat bir avukat tanıdğım laf arasında 30 işgünü sürenin cihazı veriğim gün değil, bir ertesi günü başlayacağını söylüyor. internette yaptığım araştırmada o sürenin o gün mü, yoksa ertesi günü mü başladğını belirten bir bilgiye ulaşamadım. şimdi, o süre verdiğim gün mü başlar, yoksa avukatlar her zaman haklımıdır ?

artı, bu süreç benim teslim formumda yazan tarihte mi başlar, yoksa onların bana gönderdiği tarihe göremi başlar. onlar bana mesajı mesai saatleri dışında gönderdikleri için, eğer onların borusu ötüyorsa bir gün sonra başlar demek oluyor bu garanti şeysi.

ona göre aradığım zaman çingenelik yapacağımda, o yüzden şeyettim. sağolun ve dahi varolun.

 
Merhaba,
Bence o gün bitmiş. Ertesi gün ellerine ulaşmış sayılır. Bazı bankalarda, cuma günleri öğleden sonra yapılan havalelerin sistemlerde pazartesi işleme konulması gibi bir şey.
Kolay gelsin.
  • nuage  (06.03.09 12:12:30) 
sizin bildirim tarihinizden itibaren başlar diye biliyorum. 30 iş günü; hafta sonlarını, resmi tatilleri vs. kapsamaz. yani 30 ocak cuma günü teslim ettiyseniz en erken 13 mart cuma günü çingenelik yapabilirsiniz:)


  • aklimdan zorum var  (06.03.09 12:13:39) 
tüm sürelerde süre tutmaya 1 gün sonra başlarsın. neden çünkü o gün başlanmış olsa idi kiminin süresi akşama doğru diğerininki sabahtan başlayacaktı ve haksızlık olacaktı.senin durumunda 31 ocak ta 1. gündür. geriisini say artık.


  • ground  (06.03.09 12:15:28) 
teşekkürler cevap şeyeden arkadaşlar. demek ki neymiş, "avukatlar her zaman haklıymış" :)

ayrıca, @aklimdan zorum var , c.tesileri de iş günü sayılıyor. daha önce de hp den iade almıştım, cumartesileri sayılıyordu.

bekle beni hp, bineceğim tepene p.tesi günü. bir değil, iki değil, ne lan bu.
  • arnatuile  (06.03.09 12:20:43) 
30 degil 33 iş günü yasal süğre. ertesi gun baslar. haftasonuysada ilk pazartesi.


  • jeanne hebuterne  (06.03.09 12:42:37) 
yine bir avukat olan babamın bir dediğini hatırladım şimdi.

oradaki bir günle uğraşmak yerine, bir gün geç başlayın yapacağınız işlere. sağlam olsun. o kadar küçük miktarlara takılmayın.

bir de hp'nin cumartesi sayıp saymaması çok önemli değil, mahkeme saymayacaktır. fyi.
  • co2s2  (06.03.09 12:45:39) 
(git: www.mevzuat.adalet.gov.tr)

madde 6. sondan 2. paragraf. yanlış anlıyor olabilir miyim?
  • aklimdan zorum var  (06.03.09 13:51:25) 
aynı durum hp servisi ile başıma gelmişti. arayıp sormuştum, cumartesi günlerini de iş gününden sayıyoruz dediler ben de hemen yeni ürün için işlem başlattım. yani demem o ki madem bugün 30. gün arayın, çingenelik yapmaya da gerek yok, düzgün bir şekilde durumu belirtin zaten onlar da düzgün bir şekilde yardım ediyorlar.


  • bira sisesi kapagi  (06.03.09 14:26:55) 
tarihe not düşelim: hp kaabul etti. 30 iş günü dolmuş dediler, para verecekler bana sağolsunlar.


  • arnatuile  (08.03.09 16:05:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.