[]

Macos x'de dosya silme

Herhangi bir tuş kombinasyonu olmaksızın sadece delete'ye basarak.

Mac OS X güvenliğe önem verir vs gibi cevaplar olmaksızın lütfen.


 
Dosya silme kısayolu command + backspace'dir.


  • alperz  (30.06.13 13:39:17) 
sistem ayarlarında silmek istediğinizde çöp kutusuna taşımadan doğrudan silmesi için sistem ayarlarında bir ayrıntı ayar olabilir. O kısma bi göz gezdirin.


  • dafaiss  (30.06.13 14:00:03) 
cmd+backspace pratik değil. Bu yüzden sadece delete'ya basarak dosya silmenin yolunu aramaktayım. Internet 1-2 çözüm var ama işe yaramadı.

Bu kadar kullanıcı dostuyum hedeyim hödöyüm diyen bir sistemde dosya silmek için tuş kombinasyonu koymak ve bunu değiştirememek acayip bir olay.
  • beholderrulez  (30.06.13 15:27:10) 
Şimdi yazacaklarım Apple fanboy'luğu olarak algılanabilir ama öyle değil. Yaklaşık on yıldır Mac OS kullanıyorum. Bunun yanında Windows ve çeşitli Linux dağıtımları da kullandım. Klavye kısayolları olarak Mac OS bence çok ergonomik. Sanırım bir çok dosya içinden sırayla seçeceğin dosyaları cart curt silmek istiyorsun.

Bunun için de sağ el mouse'da, sol elin baş parmağı elma(command) tuşunda işaret parmağı da backspace tuşunda olacak şekilde yine hızlı bir şekilde dosya silmek mümkün.

Sen bir de Pro Tools kısayollarını gör, ctrl+cmd+alt+shift+c diye kısayol var ki, sesçi aleminde "pençe kısayolu" olarak biliniyor. :D
  • alperz  (30.06.13 20:48:08) 
@alperz,

evet fanboyluğa kaçmışsın. Açıklaman iyi güzel ama ben del tuşuyla dosya silmek istiyorum. Tek istediğim bu, başka yöntemler beni ilgilendirmiyor. Konu "kullanıc dostu" olarak lanse edilen bir OS'da bunu yapamamam ve yapamamayı bırak değiştiremem bile.

Konunun özü bu malesef.
  • beholderrulez  (02.07.13 22:50:16) 
Anlıyorum da, seninki de biraz "e ama uçamıyorsun sen" der gibi olmuş. Kimse uçamıyor zaten.

Neyse, Mac OS X'de klavyendeki "delete" tuşuyla dosya silemiyorsun ama function tuşlarıyla silmek mümkün. System Preferences'dan keyboard'a oradan da keyboard shortcuts'a gir. En altta application shortcuts var. Oraya yeni bir ekleme yap. Application olarak finder'ı seç. Sonra menu name olarak "Move to Trash" yaz. Sonra istediğin function tuşuna bas.

İki farklı orijinal apple klavyesiyle denedim. İkisi de farklı klavyelerdi. İkisinde de delete tuşuyla olmuyor. Ama function tuşuyla oluyor.
  • alperz  (03.07.13 01:02:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.