[]

ne yapayım şimdi ben?

gençler ve daima genç kalanlar içimi dökmeye geldim çok doluyum.

nasıl başlasan ne söylesem bilemiyorum, fakat çok kötüyüm vicdanım ile maddiyat arasında sıkıştım kaldım öncelikle durumumu anlatayım. oldum olası devlet denen kurumdan nefret ettim. olabildiğince bürokratik işlerden uzak durmaya çalıştım amma gelin görün ki adalet bakanlığında işe başladım.

devlettin adaleti olmadığını bilirdim içine girince daha iyi anladım. resmen bankaların, büyük şirketlerin borçlu takipçiliğini yapıyorum. 70.yaşında kadını ağlarken mal beyanı formu doldurup serbest bırakıyorum. 10.gün süre veriyorum bazılarına bak ödemezsen yakalama çıkarıp tutuklatırım diyorum bildiğin iğrençlik adamın zaten durumu olsa ödeyecek. ( istisnalar var tabi 50 dosyası olan tipler hariç)

amma istifa edemem yaşamak için para lazım ailemden uzaktayım. herkeste bir gurur havası var zaten onu yıkamam özelikle de babam çok emek verdi. ne yapmam lazım nasıl alışacağım bu duruma o kadar takıyorum ki dudağım etrafı uçuk doldu.

evet tikler sonra gelecek.

 
Bazi insanlara gore degildir bu tur isler. Ben de yapamam mesela.

Oradaki tecrubelerini kullanabilecegin islere basvuru yap. Onay alinca da bas istifayi.
  • fakyoras  (30.06.13 10:52:39) 
alışmaya başlamaktan başka bir şey yok gibi. zor, çok zor.


  • tukenmez adam  (30.06.13 10:59:49) 
abi amirine falan söyle. nazının geçtiği birine. birimini değiştirsinler. işi sakın bırakma. parasız yaşanmaz. sakın bırakma.


  • sen git ben geliyorum  (30.06.13 11:10:07) 
simit sat onurlu yasa diyolar ya, o boyle isler icin iste. vicdanin var senin. maşası olma bu haksız sistemin.


  • albayrak  (30.06.13 11:24:12) 
bi nevi cellat


  • eindaclub  (30.06.13 11:58:01) 
sonuçta görevini yapıyorsun, sen yapmasan başkası yapacak ve o insanları borçlandıran da sen değilsin alacaklı olan da. çok takme bence kafana. ama işini bırakma, onurlu yaşa simit sat falan ütopya bunlar...


  • manyak  (30.06.13 11:59:02) 
Zamanla profesyonelleşmenin ne olduğunu öğreneceksin. Diğer bir tabirle kaşarlaşacaksın.

Önemli olan o günlerinde bile şu düşüncelerini unutmaman. Karşındaki insanlara gerektiği gibi 'insan' gibi davranma. Onlara yardım etme. Gerektiğinde avutma gerektiğinde ölçülü uyarıda bulunma.

Sonuçta bu işi sen olsan da olmasan da yapacak biri çıkar. Bırak vicdanın her daim ayırt edici özelliğin olsun.
  • emininsel  (30.06.13 13:04:59) 
vicdanen rahatsız olunan durumlar zor hakikaten, bir tavsiye veremem, işine devam edeceksen bir nebze rahatlaman umuduyla şunu söyleyeyim; gümrükte çalışmaktan iyi bence, en azından işini kaybetmemek adına hiç istemesen bile rüşvet almak mecburiyetinde kalmıyorsundur.


  • tiny penny  (30.06.13 13:10:08) 
sen belki o zor durumdaki insanlara küçük de olsa bir şekilde yardım etmenin yolunu bulursun. mesela 10 gün süre verebiliyorsun ve bu sürece belki borç falan bulabilir bu insanlar. veya işi iyice öğrenince belki bu süreyi 1 ay yapmanın yolunu bulursun veya başka bir şey. neyse işte, şimdi sen gitsen, senin yerine bu insanlara acımayacak sosyopatın biri gelse ve anında insanları tutuklatsa, onların gözünün yaşına falan bakmasa daha mı iyi? sistemin maşası falan diyoruz ama sistemi içeriden değiştirmezsek, sistemin maşası olmayalım diye kaçıp meydanı o tiplere bırakırsak hiç düzelmez ki.


  • r_u_h  (30.06.13 18:58:58) 
manyak+1 kesınlıkle
yanlıs mı anladım bılmıyorum da ıs mahkemesınde mı gorev yapmaktasın acaba?

  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (01.07.13 15:57:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.