[]

suudi arabistan

gideniniz var mı? çalışanınız?

bir mühendis için ailesiyle beraber 4-5 yıl geçirmesi sizce nasıl fikir?

tamamen duygusal sebeplerden efendim.

 
çok kötü durumda değilseniz değmez bence. hele aile ile. kadına kız çocuk varsa onlara yazık. (gitmedim. genel bilgi)


  • ben smyrna  (30.06.13 00:13:45 ~ 00:13:57) 
ben gitmedim, ama annem gidip geliyodu 2-3 ayda bir 1 haftalığına eskiden orda bi şantiyeye. çok sıcak olduğunu söylüyo, havası pis diyo. kadınların giymek zorunda olduğu abaya yüzünden sıcakta iyice zor olduğunu söylüyo dışarıda durmanın. ayrıca şahsi fikrim olarak, çocuğunuz varsa ve okul çağındalarsa onlar için zor olucağını düşünüyorum.

ama çocuk(lar) küçükse ve idare edebiliriz, o maaşa değer diyosanız da 4-5 yıl müthiş uzun bi süre değil bence.
  • jpsartre  (30.06.13 00:14:06) 
selamlar daha fazla bilgi vereydiniz, iyiydi :)

benim bildiğim kadarıyla eşiniz kapalı, bebek de daha bebek cidden :)) okul çağına dönmüş olacaksınız yani, eşiniz herhade çlışmıyor ve çalışmayacak zorlanmazsınız tahminen. ama bir sıkıntı havasını-suyunu sevemeyebilirsiniz. bu yönden sıkıntı çekenler olduğunu duymuştum. imkanınız varsa bi umreye filan gitseniz, test etmiş olursunuz?

onun dışında lübnanlı-suriyeli vs. arkadaşlarım var arabistanda yaşıyorlar. gayet "modern" diyebileceğim insanlar. ve musmutlu yaşayıp gidiyorlar.
  • niye ama  (30.06.13 00:22:30 ~ 00:22:45) 
gidin farklı kültür tanışmış olursunuz. sonuçta aileyle olunca her yer güzel olur.

bi de mühendismişsiniz. keyif standartlarınız ne bilmem ama orada çalışan bir işçi kadar veyahut ne bileyim türk dönerciler kadar vs. kadar zorluk çekmezsiniz.

ailenizde de yanınızda olunca iş standartları da iyiyse daha ne.
  • raskolnikov2  (30.06.13 00:23:19) 
kardeş benim hac için oraya giden akrabalarım bile, kabeye can feda ama allah kimseyi arrapların arasına düşürmesin diyordu cidden. git tek başına gömül para kazan ama ailedeki hanfendilere ayrı yazık.
herhangi bir sebeple çarşaf + peçeyle bile olsa bir kadının tek başına dışarıda dolaşmasının hoş karşılanmadığı bir yer, ki araplar bu tepkilerini kibar bir dille dile getirmez.
gitsen de gitmesen de hayırlı olsun şimdiden ..
  • ravdav  (30.06.13 02:27:01 ~ 02:29:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.