[]

Sağlıklı İçecek Kıtlığı!

Öleyim mi ben? biz ölelim mi?

ne içelim abi? ne içeyim ben?

süt içemiyorum, katkı maddeli, gdo'lu hayvan ürünü..
meyve suları katkılı, en babası bile.

kola-gazoz, bunlara girmiyorum bile.

meyveli sodalar, normal sodalar, ne idüğü belirsiz şeyler.

sıkılmış meyve suları desen, aynı nane. beklemiş meyvenin asit miktarına girmek istemiyorum. kendim sıksam, sadece evde yapılabilecek bişey.

su desen, belli markalar...

söyleyin lan! ne içeyim? şu hayatta gözümü kapatıp, zevkle yudumlayacağım bir içecek yok mu?

 
ithal meyve sularından içebilirsin. süt içebilirsin, evinde milkshake yapabilirsin.


  • [silinmiş]  (29.06.13 21:27:31) 
karpuzlu fuse tea


  • trento  (29.06.13 21:27:48) 
haklısın.full şeker bütün içeceklerde.dikkat ettim de kefirde artık yavaş yavaş kalkıyor raflardan eskiden bulabildiğim marketlerde göremiyorum.tabi keşke mümkün olsa da onu da evde üretip tüketebilsek.


  • artemiss  (29.06.13 21:31:18) 
capri sun sağlık açısından bilmem ama tadı bir harika özellikle safari


  • ruffles  (29.06.13 21:37:04) 
Söylediklerin doğru ama maden suyuna bile paranoya yapmak seni daha uzun yaşatmaz diye düşünüyorum. Doğal maden suları hakkında araştırmalara bakıp en iyisini bulmaya çalışabilirsin.
Süte gelince, yine doğru ancak ara sıra da olsa şişedeki günlük sütlerden tüketmen iyi olur. O sütlerden yoğurt ve devamında ayran yapabilirsin.
Diğer şekerli şeyler çöp zaten.
  • whoosie  (29.06.13 21:38:34 ~ 21:39:00) 
çay, kahve, hatta demlediğin çayla meyveli ice tea bile yapabilirsin.
Ya da meyve sıkacağı alıp mevsim meyvelerinden meyve suyu üretmek.

  • dafaiss  (29.06.13 21:40:51) 
gerçek süt al.
yoğurt yap, kaymak yap, kefir yap, süt yap.
hele ki yoğurdun tadı bambaşka oluyor evde yapınca.

meyveli süt yap. (muzlu, şeftalili, çilekli vs)

gerçek meyve suyu yap.

su ve maden suyu.

cam şişedeki sütler o kadar kötü değil. o kadar takılırsak mevcut sebzeleri de yiyemeyiz, hiçbir şey yiyemeyiz.
  • goldentitan  (29.06.13 21:54:04) 
günün her saati içilmez belki ama, bira iç bence. neşelendirir, çekilmez hayatı bir an olsun unutturur. tavsiyem tuborg gold, beğenmezsen diğer markaları da deneyebilirsin. hepimiz ölecez, koy götüne rahvan gitsin.


  • gregor sarmisaa  (29.06.13 22:02:16) 
yolda kavunun bilmem neyinden yapılan bir doğal içecek satan abiler var ya! işte onlara git. onlar sana doğru şeyi gösterecekler!


  • urnganic  (29.06.13 22:07:28) 
ben sade sodayı ve bilimum suyu seve seve ve güvenerek tüketiyorum.
çay kahve de.
kahveyi yaz günleri için buzla çırparak yapabilirsin.
  • pinkket  (29.06.13 22:25:47) 
aynı şekilde bir süredir içtiklerime dikkat ediyorum.

maden suyuna limon suyu ve bol buz katıyorum. süper güzel bir içecek oluyor. hatta neredeyse alkollü içecek gibi.

ikinci olarak da yine maden suyuna karışık meyve suyu (%100 meyve suyu) yine bol buz.

meyve suyu olarak %100 saf meyve suyu olanlar var ama bunlar "konsantre meyve suyundan" yapılıyor ve şeker değeri çok fazla. araya araya piyasada taze sıkılmış %100 meyve suyu da buldum. dimes'in ve birkaç markanın var.
  • mea maxima culpa  (29.06.13 23:04:07) 
şekerli/şekersiz hazır içecekler konusunda rahatsız olmakta çok haklısın. hayatı biraz belki zorlaştırabilir bahsettiğin gibi ama bir kaç iyi güvenebildiğin tarifin olursa ve bazı şeyleri zamanın oldukça önceden hazırlarsan, bu içecekler olmadan çok mutlu birşekilde yaşanabiliyor.

ben evde ice tea yapıyorum mesela. sevdiğim bi yeşil çay var. malesef türkiye de olmayan bir marka. ama fikir vermesi açısından tarifini yazayım.
kullandığım çay: bardak poşeti formatında portakallı zencefilli yeşil çay
1 yemek kaşığı şeker
yarım ila 1 limon suyu
bol soğuk su
bir kupa kadar kaynar suda 1 yemek kaşığı şekeri eritip içine 1 bardaklık poşet çay koyuyorum. iyice demlenince(göz kararı diyim ya da koklayarak anlıyorum ben acı olacağı noktayı), 1 litrelik şişenin içinde soğuk su ve yarım/1 limon suyu ile karıştıyorum.
(mümkün olduğunca önceden bu iş için soğuk su bulundurursan süreç baya hızlı olabiliyor. ya da çay, şeker karışımını önceden hazırlarsan mesela.)

çay olarak ille yeşil çay olmak zorunda değil tabi ki siyah çayla da gayet güzel oluyor. eğer demlenmiş çay varsa arta kalanından bile bu şekilde hazırlayabilirsin. ki 1 litrelik ice tea için sadece güzel renk verecek kadar çay koysan soğuk su, az şeker ve limon'la yine ferah bir içecek oluyor.

yeşil çayların bazıları çok kalınca acı olabiliyor. benim kullandığım çeşit çok acılaşmıyor. ama bir kaç denemeden sonra, tada tada ağzının tadına en uygun şeyi en pratik şekilde hazırlamanın yolunu buluyorsun. bi de üzerine bolca su limon ekleyeceğin için o kadar sorun olmuyor bardakta acı olması.

meyveli çaylarla da deneyebilirsin mesela yabanmersinli vs. çayla daha canlı renkli içecekler de hazırlayabilirsin. yabanmersinli çay, limon şeker biraz da portakal suyu olaiblir mesela. tabi portakal kalmadı artık ama işte zamanı gelince yapabilirsin.

çay dışında benim sevdiğim ama kahvenin agresifliğinden korktuğum için çok fazla yapmadığım buzlu kahve yapabilirsin. soğuk süt ve instant coffee denilen tarzda kahve ve şekerle hazırlayabilirsin. dondurma vs koyarak baya fantastik içecekler hazırlanabiliyor. lakin hergün ya da sık içmek için yağlı bir alternatif.
meyveli sütler de güzel ama yağlı seçenekler. benim favorim çilekli süt. olgun çilekle yapınca çok az şeker yetiyor.

evde hazırlayabileceğin en sağlıklı seçeneklerden biri tabi ki ”mevsim meyvelerinden”, evde sıkılmış meyve suyu. tabi sık tüketimde onlar da çok kalorili. kilona dikkat ediyorsan vs diye belirtiyorum.
portakal suyu, 1-2 dilim ananas ve tat verecek kadar zencefil çok güzel oluyor bu arada, tavsiye ederim.

bunlar dışında maden suyu ya da su içine limon katarak sıfır kalorili ve pratik seçenekler üretebilirsin.

meyvenin kalorisi,sütün yağı dışında, nerden geldiği vs (tabi ki su ve çay için de benzer sorular) de muamma tabi. o yüzden tükettiğin ürünlerin nerden geldiğini araştırman önemli ve hiç birinden çok fazla tüketmemeye çalışman. çay'ın fazlasının zararlı olabileceğini duyarız arada. yukardaki tarifte verdiğim gibi 1 litreye 1 bardaklık porsiyonla hazırlamak vs göreceli olarak daha sağlıklı olabilir.

evde yoğurt yapmak yazmış birisi. kesinlikle tavsiye ediyorum, değiyor. uzun zamandır yoğurt almıyoruz eve. evde yapınca hazırlardan çok daha lezzetli oluyor ve hata yapınca peynir oluyor vs yine değiyor.
  • n v13c  (29.06.13 23:21:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.