[]

Yirmilik Diş

Merhaba, sağ altta yirmilik dişim yan yatmış bir şekilde çıkıyor ve azı dişime baskı yaptığı için ağrı yapıyor.

Acaba yirmilik dişimi ameliyatla çektirmek yerine o azı dişi çektirsem daha mantıklı olmaz mı? En azından o ameliyat sonrası acıyı çekmek yerine bir dişimi feda etmek.


 
Yirmilik dişini çektirirsen en fazla bir süre sıkıntısını çekersin ve yirmilik dişinin yokluğunu hiç hissetmezsin ancak azı dişinin yokluğunu daima hissedersin. Ayrıca diş gömülü değil ve çıkmaya başladıysa çekimden sonra sana pek bir sıkıntı çıkarmaz.


  • anashil  (29.06.13 18:20:30) 
bir fikir de şudur bence, yan gelen yirmilik dişin azı dişte yaptığı rezorbsiyon oranı önemlidir. eğer fazla rezorbe oldusa 7 nolu, ikinci azı dişiniz, onu çekip ortodontik müdaheleyle yirmilik dişiniz onun yerine alınabilir.

burda hekimin röntgen ile artılarını ve eksilerini değerlendirmesi ve rutin dışına çıkabilme öngörüsü önemli, bence.

bir de çok zorunlu kalmadıkça hiç bir dişi feda etmemek en güzeli.
  • bir ileti paylastim  (29.06.13 18:21:39) 
Birkaç hafta önce tam olarak aynı sebeple 20'lik dişimi çektirdim. Çekim esnasında çok bir acı olmuyor. Sonraki iki gün de buzlarınızı aksatmazsanız çok şişlik de olmuyor ve toplam 1 haftada tüm acısı da bitmiş bir şekilde en mutlu günlerinize koşuyorsunuz.

Kesinlikle yaptırın ve başka bir alternatif düşünmeyin.
  • pandispanya  (29.06.13 21:33:32) 
3 tane 20'lik dişimi çektirdim acısı en fazla 2 gün sürdü. o da dayanılamayacak bir ağrı değildi, ilaçları aksatmayınca sigarayı da az içince yara gayet çabuk kapanabiliyor. ama mutlaka özelde ve düzgün bir yerde çektirin. 20'lik çekiminde doktor inanılmaz önemli bir faktör.

pandispanya'ya katılıyorum, kesinlikle başka bir alternatif düşünmeden çektirmenizi öneririm.
  • birtutamkarabiber  (29.06.13 23:09:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.