[]

Musluk - Lavabo konumlandırma

Sıhhi tesisattan anlayanlar, sorum size;

Neden ulkemizdeki musluklarin 95%i, lavabonun ucunda bitecek sekilde konumlandirilir? Illa ki elimizi yikarken, milletin balgam sumuk salladigi lavabo ceperine degdirmemiz mi gerekir? Sunu azcik oteye taksalar ne olur?


 
LAvaboya bayağı uzak yüksek musluklarda var ancak umuma açık yerlerde genellikle küçük olanlar kullanılıyor.Daha ucuzda ondan.


  • siriquastrum  (05.03.09 16:31:20 ~ 16:32:37) 
@want2die

Abi ama aralarinda bosluk var,hem musluk kisa hem adamlar sifirlamiyorlar lavaboya. Hani sifirlasa, musluk kisa ucuz aldin dese lafim yok
  • murat mc  (05.03.09 16:40:25) 
sanırım umumi helalardan abhsetmişsin. tek sebebi var bana göre o da ucuz olması. arada boşluk var demişsin ama o parçaları alanlar asla bir bütün olarak bakmazlar işe. önce lavaboları alırlar alabilecekleri en ucuz fiyattan. ondan sonra da bataryaları alırlar. e haliyle de uyumsuz olmaları kaçınılmaz olur.


  • teritori  (05.03.09 16:55:39) 
@teritori, umumilerde daha sık gorebiliriz evet. Ama inan bana sen bir musluk lavabo al, tesisatciya hic bir soyleme. Goreceksinki musluk aynaya dayanmis, neredeyse su lavaboya degilde sete akiyor


  • murat mc  (05.03.09 17:00:03) 
cevabı buradadır (bkz: esoterik turk sihhi tesisat standartlari) :))


  • justaddwater  (05.03.09 17:04:10) 
memlekette sıhhi tesisatçı yok. yok derken "yok".
ciddi bir girişimci çok iyi para kazanabilir. ülkede tek adam olacak.

  • can see  (05.03.09 17:20:19) 
Kendi kararları ile başbaşa bırakıldığında sıvasız evlerde oturup, yıkanmayan bir milletin evlatlarıyız.
Delik deşik, çamur içinde sokakları reva görürüz kendimize.
İki çiçek dikilse yolunur.
Pikniğe gitme bahanesi ile dağı taşı çöplük yaparız.

Özensizliği yaşam biçimi yapmış bir toplum olmuşuz, musluk kimin ipinde?
  • godless commie  (05.03.09 23:39:16) 
mükemmel bir soru. ben de hep merak etmişimdir.

ucuzlukla falan alakası yok. dangalaklık, tasarım nedir bilmemek, bir tasarımı yaparken kullanım kolaylığını düşünmemek gibi öküzlükler yüzünden hep.

kardeşim lavabo öküz kadar. musluk da kısa. o zaman lavabonun musluk vidalanacak deliğini o kadar geriye koyma, tekne kısmına sıfırla, böylece o musluk, suyu biraz daha lavabonun ortasına doğru akıtsın. niye gidip en geriden deliyorsun?= bunun ucuzla pahalıyla ne alakası var? o seramik lavaboya musluk deliği açan götlek matkabı kafasına göre sallamayıp az önden delsin, "musluk takınca su ta en kenardan değil de ortadan aksın" diye düşünsün. bu kadar yahu.

matkapla mı delinir bilmiyorum, belki kalıba dökülerekyapılıyordur. her neyse o deliği lavabonun tekne kısmına yakın yapmayan her kimse ona kafam girsin.
  • kibritsuyu  (06.03.09 09:41:45 ~ 09:43:58) 
olay biraz da olsa godless commie nin bahsettigi noktada bulusuyor. Genimiz boyle, yasantimiz bu sekilde sanirim...


  • murat mc  (06.03.09 10:48:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.