[]

Dpi ile sensitivity arasındaki fark nedir?

şimdi quake 2 oynarken sensitivity ile mouse hassasiyetini değiştirebliyoruz, daha hızlı ya da daha yavaş hale getirebiliyoruz. muhtemelen tüm fps oyunlarında bu olay vardır. şimdi gaming mouselar yüksek dpi özelliği ile satılıyor... dpi ne kadar yükselirse hassasiyet o kadar artıyor yani yüksek sens. varmış gibi oluyor, bu bir kandırma stratejisi mi? madem sens ayarı yapabiliyorsak ingame ne gerek var yüksek dpi mouse a? ikisi arasındaki fark nedir?




 
aslında bahsettiğini dpi ayarının asıl özelliği değiştirilebilir olması.
yani siz bir fps oyununda bir sniper dürbünü açtığınız zaman mouse'unuzun çok hızlı hareket etmesini istemezsiniz, ama bir kaçış sırasında ani hareketler yapmayı isteyebilirsiniz.
dpi ayarıda bunu sağlıyor. Sniper seçeceğiniz zaman dpi ayarını düşürebilir. ufak bir haritada dpi yükseltip yakın savaşa girebilirsiniz.

yeni alışacaklar için çok kullanışlı bir şey değil, kullanan var mı elbet vardır ama profesyonel oyuncuların bile yarısı kullanmıyor bunu.
  • ayin yazari  (28.06.13 15:54:49) 
sensivity tamamen bilgisayardan yazılımsal.dpi algısal ve fareden yazılımsal.

sensivity de bilgisayar şu kadar ilerlemeye şu kadar daha çok git diyor.
DPI da harekette pozlanan nokta sayısı artıyor.
  • aşksız prens  (28.06.13 15:55:25) 
@ayin yazari senin söyledigin şey klavyeye yapılacak ufak bir alias makro ile halledilebilir mesela tusa basarsın sens 5 olur bi daha basarsın 3 olur gibi.. yani sadece bu özellki için mouse satıyorlarsa tuhaf bence de.

@aşksız prens teknik açıklaması bu ama his olarak farkı var mı? bize maddi katkısı mevcut mu?
  • Yigitabi  (28.06.13 15:59:03) 
işte elle ayarı oluyor ağırlık ayarı falan oluyor.boyutları tatlı oluyor.ayarlanabilir fiziksel tuşları oluyor üzerinde.o yüzden tercih edilebiliyor.

ikisinin olduğu ortamda dpi kullanın.benim hada çok hoşuma gidiyor.belki placebodur.gerisi belki çok küçük hissedilmeyecek farklar doğuruyodur.ben farketmiyorum açıkçası.oyuncu farem var 2000 dpi'ı pek geçmedim bugüne kadar.fiziksel tuşlar dotada wowda falan işe yarıyor.bi de ele oturuyo olayı o.
  • aşksız prens  (28.06.13 16:05:41) 
Aslında temelde, DPI şu şekilde iş görür:
Oyun oynuyorsun, mouse 5 cm sola kaydırdın ve belli bir hareketi gördün..
Mouse üzerindeki DPI değerini arttırdın, tekrar mouse u 5 cm sola kaydırdın.
Bu sefer ekranda daha az hareket olduğunu göreceksin.
DPI değeri yüksek mouselarda, çok ince hareketleri oyun içinde gerçekleştirebilirsin.
DPI düşükken, elinde roket launcher koşup heryere sıkarsın, ama railgun alırsan, karşındaki adamı pürüssüzce takip edemezsin..
Tam tersi DPI çok yüksekken, railgun ile çok keskin vuruşlar yapabilirsin, ama rocket launcher alırsan, değil adamın ayağına splash vuruş yapmak, tutturamazsın..

Tabii alışkanlık meselesi bir yerde.. Yıllarca toplu mousela oynadık, DPI neymiş..
  • quaker  (28.06.13 16:05:58 ~ 16:08:17) 
topluyla oynadık da insanın canı çekiyo o mouseları alsam mı kararsızım


  • Yigitabi  (28.06.13 16:16:13) 
www.vatanbilgisayar.com

bu mouse nasıl peki?
  • Yigitabi  (28.06.13 16:21:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.