[]

Windows'ta gelişmiş dosya arama veya toplu silme

Merhaba.

Bir klasör içerisinde bir sürü alt klasör var. Bunların içerisinde de alt klasörler ve dosyalar.

Ben tüm bu yapının içerisinde dosya isminde belli karakterleri "içermeyen" dosyaları silmek istiyorum.

Yani 300 klasör 6980 dosya içerisinde *2013.jpg dosyaları dışındaki her şeyi silmek istiyorum. Bunun için gelişmiş bir arama veya silme programı var mı?

Teşekkürler.

 
başlat-çalıştır-cmd yazıp komut satırı al.

istediğin dizine git; örneğin

cd "c:dizin1\dizin2"

ardından aşağıdakini yaz:

dir /s/b|findstr "eclipse">c:\result.txt

çift tırnak içerisinde eclipse yerine istediğin search string'i verebilirsin. bu komut c:\result.txt altında senin istediğin dosyaların path'lerini çıkartır.

bu dosyayı elde ettikten sonra, dosyada her satırın başına bir şekilde del komutu koy. yani her satır del c:\dizin1\dizin2.... diye gitsin. excel'de yapabilirsin, veya notepad++ gibi bir editörün varsa makro oluşturabilirsin. bu del'li dosyayı istediğin bir yere .bat uzantılı olarak kaydet ve çalıştır.

aslında bütün bu sonraki işlemleri de otomatik yaptırabilirsin ama o kadarını da bakamadım google'dan, ezberden ancak bu kadar :) bilen varsa yazsın öğrenelim windows scripting.
  • altikereyedi  (28.06.13 16:34:27 ~ 16:35:12) 
www.voidtools.com

tools->options->exclude kısmından "add filter" diyerek *2013.jpg yaz. bu kriterlere uyanları göstermeyecek bundan sonra. ondan sonra da arama satırına listelemek istediğin klasörün yolunu yaz. listelenen bütün dosyaları sil. bu kadar basit.
  • rotten head  (28.06.13 16:44:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.