[]

Bugün Başıma Gelen Bir Olay

Selamlar.

Öylesine bir olay da, çok sinirlendiğim için anlatayım istedim. canım sıkıldı biraz da.

Bugün metrodan çıkmak için merdivenlerden yukarı çıkıyorum. birden basamağa ayağım takıldı. hani ayağın takılınca böyle öne doğru sendelersin ya, öyle birden öne doğru sendeledim, o esnada da dengemi sağlamak için kollarımı salladım sanırım ki elimdeki poşet hemen önümde yürümekte olan bir kadının bacağına çarptı. hemen "çok özür dilerim" dedim. kadın arkasını döndü, bir çift belertilmiş gözle ve sinirli bir suratla karşılaştım, "biraz dikkat et yaa!" dedi ve arkasını dönüp yürümeye devam etti.

o an neler hissettim anlatamam. birden beynime kan sıçradı, başım döndü, ellerim titredi resmen. ergenliğimi atlattığımdan beri hiçbir şeye bu kadar sinirlendiğimi hatırlamıyorum.

elimdeki poşet bir eczane poşetiydi. içinde 5-6 poşet tylol hot ve bir tane reçete var, tartsan 200 gram çekmez. bu poşetti kadının bacağına çarpan şey yani, tutup fırlatmış olsan canını yakamaz. kaldı ki dengemi kaybediyorum, yanlışlıkla yaptığım bir hareket. ve üstüne de aynı saniye içerisinde özür diledim. dönüp bana böyle bir tepki vermesi öyle bir sinirmi bozdu ki. bir şey söylemek, bir şey yapmak istedim ama ağzımı bile açamadım, kaldım öyle. sinirden başım döndü gerçek manada. o an içimden uçan tekmeyle kendisine girişmek geçiyordu, aklımda falan canlandı yani.

sizce? "haklısın, ben olsam ben de sinirlenirdim" mi yoksa "nolcak be abi, umrumda bile olmazdı" mı?

edit: şimdi tekrar okuyunca bana da gereksiz sinir yapmışım gibi geldi de, hem topluluk ortasında az kalsın düşüyor olmanın utancı ve mahcubiyeti varken üstüne bir de özür dilediğim kadın lüzumsuz yere suratıma çemkirince sinirlendim herhalde. evet.

 
cins cins insanlar var. niye bu kadar dert ettin anlamadım. yoldan geçerken omuz omuza çarpıştılar diye tekme tokat kavga eden insanlar var bu ülkede. alış biraz. takmamaya çalış. bu naiflikle çok üzülürsün.


  • juninho77  (28.06.13 03:22:00) 
Kardeş Allah başka dert vermesin sana. Sinirlene sinirlene buna mı sinirlendin? Bu kadar yazmana bile değmez. Senin bunu dert etmene de ben sinirlendim :) Dertsiz insan.


  • sadecece  (28.06.13 03:22:36) 
ben de sinirlenirdim. ama tabi kadınla kavga falan etmezdim. bana da bigün minibüste kadının biri kapı ağzında duruyorum diye söylendi,(başka yer de pek yoktu, yorgun ve dalgındım bi de) cevap vermedim ama bütün gün içimden kadına saydırdım durdum. hem kızdım hem de keşke şöyle deseydim kendimi savunsaydım diye düşündüm durdum.


  • innerbliss  (28.06.13 03:23:08) 
Sinirlenmekte gayet de haklısın.Kim olsa böyle bir durumla karşılaşmak hoşuna gitmez,insanın anına da denk gelince doğal olarak sinirleniyor.Çok tuhaf tiplerle dolu her yer,işin kötüsü giderek de çoğalıyolar.Boşver takma kafana.


  • jpsartre  (28.06.13 03:39:08) 
sinirlenirdim ama sikime de takmazdım. söverdim ve devam ederdim.


  • japon askeri  (28.06.13 03:42:17) 
çeşit çeşit insanlar var aga. Ben de dün istiklalde yürürken elimdeki su şişesiyle yanlışlıkla kızın götüne vurdum. Bayağı da sert vurdum yani, ucuyla. Pardon dedim, önemli değil dedi geçtik.

bana da yapılsa umurumda olmaz.
  • 1 saat bende 50 dolar  (28.06.13 03:47:13) 
ben insanlar bana çarptığında o yüzlerindeki özür dilerim ifadesine üzülüpp neredeyse ben özür dileyecek gibi oluyorum, yok estağfurullah önemli değil olur öyle şeyler falan diye 80 çeşit cümle kuruyorum, millet biraz dikkat etsene yaağğ diyebiliyo. bence sen de benim gibi bi tipsin ondan sinirleniyosun. eğer sen de sana çarpanlara "höst yavaş" diyebilecek olsan bunu takmazdın.

ama işte başkalarına nasıl davrandığımız kendimize nasıl davranılması gerektiği hakkında bir el kitabı sunmuyor insanlara. her şeye rağmen, sabır... hoşgörü...fasfsaf
  • odetojoy  (28.06.13 09:25:35) 
haklısın. okurken sınırlendım ınan kı. ama ben olsam özür diledim, gerizekalı mısın? diye sorardım. ınsanların kabalıklarından usandım cunku.


  • sen uyurken  (28.06.13 13:28:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.