[]

Muhabbet kuşu sıcaktan etkilenir mi ?

Kuşun sağlık durumu gayet iyi, neşesi yerinde ama çok terliyor. serinlemek için kanatlarını açıyor sürekli, ağzını açıp kapatıyor. banyo yapınca rahatlıyor ama sürekli yıkamak istemiyorum hasta falan olur diye zaten kendisi de çok yıkanmayı sevmiyor. ne yapabilirim başka ? zaten sıcak iklim kuşlar diye biliyorum ama şüpheliyim yine de. sıcağın zararı olur mu ?




 
Rahatsız olduğunu sanmıyorum bizimki de öyle. Halinden memnun kerata. Siz yıkamayın zaten kendileri yıkanabiliyor.


  • GizliÇikolata  (28.06.13 01:05:05) 
bi tane fısfıs bulup ıslatın kuşlarınızı cam sil şişesi gibi.


  • sivil admin  (28.06.13 01:16:37) 
Direkt olarak gün ışığına koymadığınız sürece sıkıntı yok. :) Evet sıcaktan bunalabilirler ben muhabbet kuşumu sabahtan akşama kadar balkona koyuyorum, yalnız hissetmesin diye yanında duruyorum -veterineri öyle söylemişti, yalnız bırakmamak lazımmış.- akşamları da içeriye alıyorum, suyu çok sevdiği için banyo yaptığı da oluyor. odamda da balkonun kenarında duruyor hemen, her şeyi ona göre ayarlıyorum daha fazla bunalmasın diye.


  • gebere jackson  (28.06.13 01:44:50) 
fısfısla su sıkın üzerine. bizimki elimde görünce fısfısı kafesin kenarına gelir bi sağına döner bi soluna heryerini ıslattırırdı kerata. sevinçten dörtköşe. hiç de hasta falan olmadı. sıcağı çok sevmiyorlar bunalıyorlar. bazen suluğundaki suyu ağzıyla üzerine sıçratmaya çalıştığını görürdüm de aklıma gelirdi gidip ıslatırdım hemen.


  • innerbliss  (29.06.13 03:32:41) 
banyoluğunun içine kıvırcık koyarsanız o istediğinde kendi banyo yapar, onun dışında "iç yulaf" alıp yemine karıştırsanız yaz günlerinde daha serin tutar.


  • rebelmummy  (30.06.13 01:28:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.