[]

insanın bir tane arkadaşının olmaması?

ne tür bi hastalıktır.

8 senedir aynı şehirde yaşıyorum öğrencilik yıllarımda bu şehirde geçti elbet zaman zaman iyi arkadaşlıklar kurdum ama hepsi bitti bir şekilde. 8 yıl sonra geriye dönüp baktığımda arkadaşım olarak kimsenin kalmadığını fark ettim. ağlamaklıyım halime.

arkadaşlarım oldu parti için kendileri 10 lira verirken benim gelebilmem için 15 lira istediler.
arkadaşlarım oldu biralarını,şaraplarını aldığım sürece yanımda oldular.
arkadaşlarım oldu çıkarları için benimle takıldılar.
arkadaşlarım oldu iş yerimde onlara iş ayarladığım için benimle iyi oldular.
arkadaşlarım oldu ısmarladığım şeyler için yanımda durdular.

hep çıkarları varsa benim yanımda oldular. çıkarsız dostu buldum dedim milletin içinde rezil rüsva etti beni. çıkarsız dostu buldum dedim sevdiğim kızla arama beton ördü.

en sonunda hepsini silip attım hayatımdan. sonra bir baktım ki kimse kalmamış etrafımda.

8 sene yaşanmışlıktan sonra insanın telefonuna bankadan-operatörden başka mesaj gelmemesi, aranıp şuradayız gel kanka denilmemesi çok koyuyor be şimdilerde bana. onları da geç yaşıtım olan 6 kuzenimin biri bile arayıp sormuyor.

-----

sorun nerede sizce? ben adam gibi adamlar olsun istedim etrafımda. çok şey mi istedim?

 
anlattıkların bir arkadaşlığı bitirmek için geçerli sebepler, ama belki düşündüğünden daha katı olmuşsundur, belki insanları hatalarıyla kabul edememişsindir, toleransın olması gerekenden düşüktür. o arkadaşlarına sorsan, seninle ilgili anlatacakları vardır belki. onlara sormayı deneyebilirsin. hiç dostunun kalmaması garip çünkü.


  • bojack  (28.06.13 00:47:23) 
ikimiz arkadaş olak mı?

benim yalnız olmam senin nedenlerinden cok farklı çünkü benim kazık atacak arkadaşlarım bile olmadı daha.

yalnızlık işte.
  • Skey295  (28.06.13 00:57:28) 
Bir gün herkesin kendini düşündüğünü görüyor insan. Ya görmemezlikten geleceksin ya da uzaklaşacaksın başka yapacak bir şey yok ki.


  • GizliÇikolata  (28.06.13 00:59:31) 
sorun yok aslında. Yeni arkadaşlar edinmeye çalışmalı ya da bi süre şu an olduğu gibi kalıp kendini gözlemlemeli ve -varsa- kendi hatalarını çıkarsamaya çalışıp kafa dinlmelisin.
Anlattıklarını yapanlar aranacak insanlar değil zaten çok derin yaşanmışlıklar yoksa, bir özür bile dilemedilerse hele ki. Kuzenler meselesini bilemiyorum.
Sonuç olarak dünyada çeşit çeşit insan var. Mutlaka istediğin gibi dostluklar kurabileceğin birileri vardır. Ancak yine aynı tip insanları istemsiz olarak seçmemek için kendini gözlemleyip böyle durumlara yol açabilecek özelliklerini tespit edip değiştirmeye uğraşmalısın.
  • dafaiss  (28.06.13 01:01:46) 
bu kadar kişi içinde sevilmiyorsan bi dön bak neyi yanlış yapıyorum diye. niye bi sevenim yok niye dışlanıyorum partiye benim gelmemin onlara ne zararı olacak gibi? bilmiyorum cevapları verebilecek misin ama bi düşün.


  • evil genius  (28.06.13 01:05:12) 
"beni kullanıyorlar mı" takıntısına girmişsin kurunun yanında yaş da yanmış.


  • 102030  (28.06.13 01:11:45) 
kalabalıklar icindeki yanlızlari bir bilsen..
spor,aktivite kluplerine kaydol aynı kafada insanları bulursun oralarda.

  • jamswety  (28.06.13 01:30:24) 
vay arkadaş ruh eşim varmış meğer, yıllardır nerelerdeydin sen?
yaptığında bir yanlış yok normal insani değer yargılarına sahip herkesin yapacağı şeyleri yapıyorsun aslında ama işte insan oğlu çiğ süt emmiş ne yapacaksın en iyisi siktir et gitsin kendi kendine takıl olmadı geçiçi arkadaşlıklar rahat kurarsın, bu kadar tecrübe sonunda seni sömürmeye başladığı an bitir gitsin arkadaşlığını olsun bitsin kendini bu kadar üzmene gerek yok. insanlar böyle de geç, gerçi başka yapacak birşeyinde yok bu saate kadar böyle olan insanları değiştirme imkanın yok yani koy götüne rahvan gitsin.
akraba olayı ayrı bi dert say ki onlarda el oğlu aynı muameleyi göster onlara da işi düşen buyursun gelsin, sen keyfine bak takma kimseyi başka türlü çekilmiyor.
  • bokmuhendisi  (28.06.13 02:19:28) 
arkadaşa ihtiyacınız yok. hayatta bir ya da iki dost edinmeye bakın. dostunuz yoksa, o zaman hayıflanın. ama o bir dostu bulabilmek için, bin arkadaşı denemeniz gerekebilir.

bir de, her zaman başkalarının sizi aramasını beklemeyin. siz daha önce davranın. ama aramaya değenler için...
  • compadrito  (28.06.13 02:44:21) 
bence sorunun bir kısmı paranı diğerlerine oranla daha fazla harcaman . En azından onlarlayken cuzdanına hakim olsaydın biraz , somurenlerin arasından gerçek arkadaşlar belirmeye baslardı .


  • dumanim ben  (28.06.13 09:29:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.