[]

türkiye'deki kurumsal firmalar gerçekten kurumsal mı?

soru cümlesi biraz acayip oldu ancak soru amacım buna dayalı. dışardan baktığınızda kurumsal firma gözüken ancak içine girdiğinizde veya orada çalışan biri ile konuştuğunuzda kurumsallıkla alakası olmayan firmalar var. türkiye'de sizce adı duyulmuş firma ve büyük şirketlerin çoğu böyle mi? arada istisnalar da var mı? varsa bildiklerinizi yazar mısınız?

teşekkürler.


 
bence hepsi değil. özellikle eski türk firmaları (eti, ülker gibi) kurumsal olabildiklerini sanmıyorum. eti'nin patronundan "bizim şirketimizde gelinlerin (şirket içinde aileden olan üst düzey yönetici erkeklerin eşlerinin) söz hakkı yoktur türünde bir cümle okumuştum.
bi de ben dominos'ta çalıştım. gerçi frençayz idi ama yine de kurumsallıktan uzaktı. merkez ofis baskı da yapmıyordu bazı "kendine göre" kurallara. yani tabii ki personeli sikme odaklı kurallardı bunlar. uzun mesai saatleri vs.

  • ben smyrna  (27.06.13 23:21:37) 
arçelik gibi bir firmanın dahi içeriden çok amatör yönetildiğini öğrendim, duydum. kurumsallık istiyorsan yurtdışında, uluslararası bir şirkette bir süre çalışmanı tavsiye ederim, ondan sonra trdeki durumu daha iyi analiz etme şansın olur.


  • roket adam  (28.06.13 01:44:00) 
çoğu anonim şirket aile şirketidir. hatta birinin websitesinde firmamız kurumsal bir aile şirketidir yazdığını görmüştüm.


  • japon askeri  (28.06.13 03:17:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.