[]

ik danışmanlık firması ne ayak ?

Merhaba,

bir ik danışmanlığı firması linkedin aracığıyla bana ulaşıp, uluslararası alanında lider bir firma için benimle iş görüşmesi yapmak istediklerini söyledi. kariyer.net e baktım benimle görüşmek istedikleri pozisyon için firmanın kendisi ilan yayınlamış. bunların aradaki olayı nedir ? biz adam bulamıyoruz sen bul mu ? yoksa bu adamların başka bir hesabımı var. bu danışmanlık firması öyle çok büyük bir yer değil. gitmişken böbreği kaptırmayalım :)

Teşekkürler

 
Evet aynen dediğin gibi "biz bulamıyoruz sen bul" diyorlar. Bu danışmanlık firmaları da kariyer.net, linkedin gibi platformlardan eleman bulmaya çalışıyorlar. Genelde küçük olur bu firmalar 10-15 civarı çalışanı olur. Seninle ön bir görüşme yaparlar, pozisyona uygun olabileceğine kanaat getirirlerse esas firma ile görüşürsün, işe alınırsın veya alınmazsın.

Bu tip ik danışmanlarıyla iletişimde kalmanı tavsiye ederim, birçok üst seviye firma ile bağlantıları var. Ayrıca birçok üst seviye kuruluş personelini kendisi aramıyor, bu şekilde çalışıyorlar. Ben de şu anki işimi bu şekilde bulmuştum, daha doğrusu onlar beni bulmuştu. Gayet memnunum sağolsunlar, çok da iyi oldu, çok da güzel iyi oldu.
  • Lethe  (27.06.13 21:38:07 ~ 21:39:01) 
eksisozluk.com

Kapitalizmin emek sömürüsü için icat ettiği başka bir dangalakça uygulamadan başka bir şey değil.
  • dusunuyorumoyleysevurun  (27.06.13 22:03:18) 
dusunuyorumoyleysevurun, arkadaşın karşılaştığı durum senin ifade ettiğin konu değil muhtemelen. danışman firma ile senin kağıt üzerinde bir bağlantın olmuyor, bir bakıma seni ilgili kuruluşa tavsiye ediyorlar. iş için kabul alırsan ilgili kuruluş ile kontratını yapıp kadrolu o kuruluşun personeli çalışıyorsun, danışman şirketin taşeron çalışanı değilsin. işle ilgili her türlü hakkın senin elinde yine.


  • Lethe  (28.06.13 00:34:46) 
(bkz: head hunting)


  • compadrito  (28.06.13 03:21:43) 
"firmanın kendisi" ibaresi çok açık değil. Eğer "uluslararası alanında lider firma" diye tabir edilen firma ilan verdiyse bahsettiğin İK şirketi ÖİB olmayabilir.

Ama jargon çok tanıdık geldi yani ne bileyim, "uluslararası alanında lider firma" sık kullandıkları bir klişe genellikle. Hem asıl firma ilan koyup, çok uğraşamayınca böyle bir ÖİB'e devretmiş olabilir.

Her türlü, gidip görüşün ama ÖİB olup olmadığını, kimin adına çalışacağınızı falan detaylıca sorun sıkıntı olmaz gibi.
  • dusunuyorumoyleysevurun  (28.06.13 09:13:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.